Var god dröj

 

 


Hej lilla vän!

 

Idag ska vi på ultraljud! Är så glad! Och idag får vi med oss fler bilder hem också.

Måndag i Granhult

Igår var en underbar dag! Mamma, pappa och jag åkte upp till Granhult. Vädret var helt underbart till att börja med. Och jag och mamma fixade och donade med huset, medan pappa fixade på gården.



Vi gjorde en jättefin höstplantering!



Pappa rensade i ladan och hittade två cyklar till. Vem behöver en Goldwing?




Helgen

God morgon.

Jag är verklingen sämst på att uppdatera på helgerna. Jag har jobbat fre-sön. I fredags blev det lite speciellt jobb då jag stod och bjöd på smakprover av bröd från vårt bageri. Jättekul med massa folk att träffa eftersom det var löning. Men ajajajaj vad ont jag hade i fötterna efter att ha stått där hela dagen. Fick krypa resten av kvällen. Dumma klena fötter!

Efter jobbet i lördags provade jag och Andersen lördagsbuffén på "nya" Thai Corner, och sen hamnade vi på bilträffen på Rosenholm. Fasen vad folk där var. Just like the good old days. Doften av bränt gummi! Fast det skulle varit mer dunka-dunka, lite sexigare, lite mer Fast and the furious! :)

Söndag blev chill hos lilla mamma med massa god kladdkaka! Inte fel!

Welcome back ladies


Übernöjd med nya ringsignalen!


Och att jag lyckades fixa den själv. Och på laglig, gratis väg dessutom! :P

Behöver jag tillägga att jag inte är så teknisk av mig?

DANSA!

Ännu en lustig dröm

Jag har aldrig drömt så konstiga grejer som när jag varit gravid!

Det var jag, Anders och Ems som var i någon hamn och det var fest. Joddla med Siw skulle spela från en båt och vi satte oss längst fram på en bygga och hade jättebra platser.

Jag hade mitt långa hjärt-halsband, min Bola, på mig och plingade lite för magen som jag brukar. Och Ems blev jättelack! "Sluta plinga på den där jävla saken! Varför gör du det?" Och bla bla bla... Hon var typ arg på mig för att jag var gravid, och flyttade sig längre bort.

Sen kommer mitt ex förbi med en likadan bola hängandes på magen, och jag klämmer ur mig: "Och när ska du ha då?" Men han hade bara köpt halsbandet för att det var fint, och visste inte att det var för bebisar. Haha!

Bandet började spela Carrie av Europe av någon anledning (min väckningssignal på mobilen i vanliga fall) och jag låg i Anders knä med en kudde. Anders fotade bandet och blev framdragen på scen för han skulle spela PS3 Move! Jätteskumt! Och jag försökte ta kort på honom men kameran zoomade bara in tv.n.

Detta är i alla fall ungefär det jag kommer ihåg. Nu sätter jag på mig halsbandet och plingar för lilla hjärtat för fullt.



Drömde också att jag hade en helt ny fylld garderob där prislapparna fortfarande satt kvar på kläderna. Men det blir jag bara deprimerad av att tänka på... :P

Bjuder på lite humor!


I love Goodiebags!

 

Var ju hos Pamela på Klippgränden igår. De ska börja använda en ny sorts hårfärg så de hade en färgkurs tillsammans med massa andra frisörer från Karlskrona och Ronneby.


Jag var en av färgmodellerna och fick en ljusfärgning. Bye bye utväxt! Fick med mig en goodiebag hem med av Peter också. Gillar!

Min dröm

Igår natt drömde jag något lustigt.

Jag var hemma i mitt gamla rum och bebisen hade kommit. Det var en flicka, och hon var jättestor, och sprattlig som tusan. Hon ville inte vara still överhuvudtaget och var hur söt och glad som helst.

Problemet var att hon var för tidigt född, så vi var tvungna att stoppa tillbaka henne in i magen. Hur vi skulle göra det vet jag inte. Men jag minns att jag gosade med henne jättemycket! Hon var så underbar! Och att jag gick ut med henne i vardagsrummet och visade henne för min pappa. Annars var vi hela tiden sittandes på min gamla säng, mamma, Anders och jag medans en doktor fixade inför "ingreppet".

Det är lite lustigt, att alltid när jag drömmer om bebisen är det en flicka, men när jag pratar om den är det en Han.
Vi får väl se. Spännande.

På tisdag får vi i alla fall träffas igen! ♥

Off to work



Martin Björk hoppas på kärlek


På väg till frissan


Behövs!


Jag idag












...


Isidor provar stolen

Han verkar trivas ganska bra i alla fall.


Moves like Jagger



Diggar denna låten för fullt denna morgon. Fastnar direkt. Och videon är ju super.

Fast var inte sångaren i Maroon 5 snyggare förut?

Tennis-smurfen


Det finns ju bara en av varje smurf. Vem ska han spela med?

Star Wars - The Complete Saga (9-disc Blu-ray)



Julklapp till mig! Tack!


Hängslebyxor/snickarbyxor



Har fått låna ett par snickarbyxor av Nettan på jobbet. Supersköna!

De såg jättestora ut när jag höll upp dem, men satt som en smäck. Trist att behöva inse hur stor rumpa man har... ;)

Det är nog första gången jag tagit en dagens out-fit-bild och hållit ut magen. Haha!

Ultraljudet

Tänkte jag skulle berätta lite hur det gick på ultraljudet i går.

Vi var på ett extra ultraljud tillsammans med en doktor som kollade extra på bebisens hjärta. Vill inte gå in på detaljer varför, men allt såg hur bra ut som helst. Vi ska göra det "vanliga" ultraljudet om två veckor.

Jag var verkligen hur nervös som helst dagen innan. Fick ett litet hormonellt bryt på kvällen. Eftersom jag inte känt den lille, och fick för mig att jag stannat i växten. Det blev lite svårt att sova på kvällen. Jäkla spökveckor. :P

Men när Andersen och jag satt i väntrummet på gyn och såg texten Ultraljud vid dörren till undersökningsrummet, kände jag mig bara glad.

Bäst var det när doktorn satte den där grejen på magen och Lilla ♥ direkt dök upp på skärmen. Där var vårt lilla underverk! Och sprattlade för fullt! Jag trodde doktorn skulle få leta lite efter bebisen, men icke. Då kunde jag andas ut. Och kunde inte sluta le!




Med oss hem fick vi denna fina bilden som jag inte kan sluta titta på. Precis innan bilden togs fick vi se Lilla ♥ killa sig på näsan. Hur sött som helst!

Bilbarnstol -Check!



Vi har köpt vår första stora bebis-grej - en bilbarnstol. Lite tidigt kanske ni tycker, men man ska inte missa en bra deal. Förresten är det roligare att ta lite i taget.

Det blev i alla fall en Akta Graco. En sån man bara klickar fast/loss. Den verkar hur bra som helst och har fått massa bra kritik i olika tester. Kika gärna här, det finns en jättebra film också.

Men om vi ska ha denna bilen måste vi tyvärr ha stolen i baksätet för det går inte att ta ut air-bagen...


Och förresten, om ni nyblivna föräldrar (jag vet att jag har några av er som läsare) funderar på Biltemas bilbarnstol - think again! Eller kika på den om ni vill ha er ett gott skratt!

Dagens mage



Blev lite rädd att de redan kommit; strimmorna. Men som tur var var det bara pyjamasbyxorna!

Hihi.


Onsdagsmorgon

God morgon sötnosar. Tog mig en regäl sovmorgon idag med massa lustiga drömmar som vanligt. Idag ska jag jobba 14.30-21.15, alltså stänging. Men innan dess ska jag ta mig i kragen och snygga till lite här hemma. Varför är det bara mina grejer som ligger och dräller överallt? Men först frukost.

Stjärnan Rasmus




Den ursöte lille killen utan framtänder, alltså stjärnan i denna filmen, är min underbara systerson!


Lilla ♥ (v16-0)


Minitrip

Idag har Andersen och jag varit på en liten dagstripp västerut. Vi åkte iväg för att köpa en liten sak, men vi stannade också på Ekohallen och Biltema i Kristianstad.

Till Eko måste jag åka igen om några månader. De hade jättemycket kul. Speciellt på babyavdelningen. :) Det var inte bara Tummen, Mumin och Spöket Laban på alla grejer som det är här och på nätet, utan massa andra fina mönster på sängkläder, skötbädd och andra saker. Ville ha med massa saker hem! :)

Nu blir det mys i soffan med några avsnitt Prison Break.

Tur man har en duktig kille!



Som har koll på saker och ting. Som till exempel att/när man behöver byta kupéfilter på bilen och sånt. :)


Tjock och rosa

 

 

Snart kan jag inte ha min älskade track-suit-överdel längre. Men idag ska jag mysa järnet i den. :)

 

1,15: "Jag tänker, fan jag tänker inte vara tjock och rosa!"


I love Holly!



"A girl can't read that sort of thing without her lipstick"

Ofattbart...


Jag har tänkt på en grej...

Jag har letat ett tag efter den perfekta babymobilen att ha över lilla ♥.s säng sen.

Men alla är ju på fel håll! Vem är den till för? Jo, bebisen. Men vad får den se? Jo fotsulorna eller liknande på figurerna som hänger där uppe. Fel fel fel! Och på sånna platta versioner ser bebben ju ingenting.

Fel:


 

Rätt:

 

Jag hade tänkt satsa på denna Mumin-mobilen, men Anders kanske har lite rätt i att de ser ut som spöken.

 

Fjärilarna var ju sötare faktiskt... :P Men vi har ju ett tag till att fundera.


Den bästa stunden

Den andra gejen jag hittade var på Underbara Clara:s blogg. Hon hade skrivit så här:


Min bästa stund

Jag kommer ner i köket på vardagsmorgonen, lite frusen efter natten. Och redan i trappen känner jag lukten av ved och hör knastret från spisen. Jakob har varit uppe tidigt och eldat och hela köket ångar av värme.  Jag fyller tekannan med vatten och ställer den ovanpå den varma spisen, sätter mig själv i korgstolen med lillen i famnen och vaknar till. Det är min bästa stund på hela dagen.

Vilken är din bästa stund på dagen?


Jag har funderat lite på det här. Jag ville inte skriva som svar på hennes blogg. Kändes lite onödigt bland 122 kommentarer. Så jag skriver här i stället.

Min bästa stund är på natten. När Anders och jag råkar vakna samtidigt. Vi säger inte så mycket, utan bara ger varandra en puss i bland och somnar om i varandras armar. Det är det bästa jag vet!
Värmen. Kärleken. Lugnet.

 

Snygging!!!


Korvleken

Har surrat runt lite på ett gäng bloggar en stund. Har hittat två lite speciella grejer. En av dem är på Karin Ketchupmammans blogg. Hon flummar om massa kul vardagsgrejer på sitt eget vis. Vet inte om ni kommer ihåg men hon hade en spalt i BLT förrut som hette Världen enligt Karin, som var så himla kul!

I alla fall har hon kommit på korvleken. Hur fånigt som helst. Men jag tycket det var humor!

Man tar kända reklamslogans, och gör om den till reklam för korv. Eller kanske inte till reklam för korv, det är mer så att man byter ut ett valfritt ord mot korv, och sedan skrattar man hysteriskt vid tanken på att någon skulle yttra den meningen i marknadsföringssyfte. Det är viktigt att skratta hysteriskt, annars funkar inte leken.

Till exempel ”Se på din korv, andra gör det”, ”När korven själv får välja”, ”När du behöver lite extra korv i tillvaron” och ”Det här är min jättestora korv, i framtiden”.

Och min personliga favorit: ”Säg det med en korv!”


Hjälp till! Om inte, kika in hennes kommentarer!

Hemma från skogen

You can hide, but you can't run!

 

Anders och jag kom hem från skogen för en liten stund sen. Nu har vi rensat svamp väldigt länge. Det blev en fin skörd med andra ord. :)

 

Gula tantareller och trattisar siktade vi in oss på idag. Förrådet i frysen har börjat ta slut, så nu kan vi laga massa fin, svampig mat igen.


Holly Golightly










Snart får vi se dig!



Nästa vecka ska vi på ultraljud och ska äntligen få se Lilla Hjärtat!


Vecka 16

Nu väger livmodern 250 gram och innehåller 2,5 deciliter fostervatten. Toppen av livmodern – fundus – ligger nu cirka 8 centimeter under naveln.

Om barnet
I början av denna vecka är fostret 13 veckor gammalt. Den lilla kroppen växer nu så det knakar. Benen blir längre och skelettet hårdnar. Eftersom musklerna blir allt starkare så är det snart möjligt att känna barnets rörelser. Denna vecka kommer öronen att placeras på sin rätta plats och är nu klart synliga. Fostret börjar se ut som en liten människa, fast väldigt liten. Huden är nästan genomskinlig och man kan tydligt se blodådrorna. Hela kroppen täcks från och med nu till och med födelsen av ett tunt lager hår, kallat lanugo.


Från Babyvärlden.se



Världens längsta graviditet?

 

 

Detta var i december förra året. Och hon ska ha i mars nästa år. Stackars Victoria! Det måste vara världens längsta graviditet!

Och stackars henne på riktigt! Tänk om nån hade slagit upp min mage på förstasidorna och man inte varit gravid, utan helt enkelt bara ätit en fin nobelmiddag! Usch och fy.

Men nu är det i alla fall sant. Och vår bebis kommer ju före deras, så jag tänkte att det kunde vara en bra idé att ringa henne och be henne anordna en babyshower för mig! Vad tror ni om det? Bra tänkt va! :)

Jag har tänkt på en grej...

... varför vill folk veta könet på sina/sitt barn innan det är fött?

Vad spelar det för roll? Vi vill i alla fall inte veta! Det bästa jag vet är verkligen överraskningar, och det är ju den största överraskningen man kan få.

Vad som har ju sina fördelar, varesig det är en flicka eller en pojke. Det är ju hur mysigt som helst med båda.

Jag känner mig själv. Hade jag vetat att vi till exempel skulle få en flicka, då hade jag varit väldigt snabb med att köpa massa rosa kläder och Hello Kitty-grejer. Sån är jag! :)

Men tänk sen om det blir som för Eelin och Johan. De hade fått reda på att de skulle på en liten tjej. Alla läkare var dösäkra. Och ut kom lille Fredrik!


Eller vad säger ni?

Han fick en Guldbiljett! Kung!


Hihi... Goa texten av Nickelback!

"Animals"

I, I'm driving black on black
Just got my license back
I got this feeling in my veins this train is coming off the track
I'll ask polite if the devil needs a ride
Because the angel on my right ain't hanging out with me tonight
I'm driving past your house while you were sneaking out
I got the car door opened up so you can jump in on the run
Your mom don't know that you were missing
She'd be pissed if she could see the parts of you that I've been kissing
Screamin'

[CHORUS]
No, we're never gonna quit
Ain't nothing wrong with it
Just acting like we're animals
No, no matter where we go
'Cause everybody knows
We're just a couple of animals

So come on baby, get in
Get in, just get in
Check out the trouble we're in

You're beside me on the seat
Got your hand between my knees
And you control how fast we go by just how hard you wanna squeeze
It's hard to steer when you're breathing in my ear
But I got both hands on the wheel while you got both hands on my gears
By now, no doubt that we were heading south
I guess nobody ever taught her not to speak with a full mouth
'Cause this was it, like flicking on a switch
It felt so good I almost drove into the ditch
I'm screamin'

[CHORUS]

So come on baby, get in
Get in, just get in
Check out the trouble we're in

We were parked out by the tracks
We're sitting in the back
And we just started getting busy
When she whispered "what was that?"
The wind, I think 'cause no one else knows where we are
And that was when she started screamin'
"That's my dad outside the car!"
Oh please, the keys, they're not in the ignition
Must have wound up on the floor while
we were switching our positions
I guess they knew that she was missing
As I tried to tell her dad it was her mouth that I was kissing
Screamin'

[CHORUS]

So come on baby, get in
We're just a couple of animals
Get in, just get in
Ain't nothing wrong with it
Check out the trouble we're in
Get in, just get in


Perfekt läsning!

Läste ut denna igår kväll. Hade sparat den tills jag själv var "i väntans tider". :)



Men nästa får vänta tills vårt Lilla ♥ kommer...


Lilla ♥

God morgon! Idag är jag ledig, och vet inte riktigt vad jag ska hitta på än, men det dyker väl upp nått.

Sitter i soffan och bara gosar med min lilla mage. Det är så mysigt att alltid ha någon att gosa med. Läste på babycenter att man redan nu (v16) kan känna att bebisen rör sig där inne. Hoppas hoppas!




Förresten har jag märkt att mina eksem har försvunnit de senaste månaderna. Tack så mycket Lilla ♥!

En riktig söndag

Igår var en väldigt bra dag! Det var ju hur fint väder som helst. Men vi började dagen med sovmorgon så klart. Och sen några rundor Skip-Bo (superkul!) på balkongen.

Sen ringde vi upp Ems och gick Hälsans stig i stan. Jättemysigt att bara strosa. Vi gjorde ett glasstop på Willys på Pantarholmen, doppade våra trötta fötter på Stumholmen, såg en stor gädda i hamnen och massa annat.



Sen åkte vi hem och lagade en super-duperfin trerättersmiddag, Anders och jag. Vilket team vi är alltså! Men tipset är att inte ha plankstek som huvudrätt i en trerättersmeny. Man orkar nämligen inte! :) Men efter en liten runda i Ekebacken och två avsnitt Prison Break gick efterrätten ner också!

Förrätt: Skagen-toast



Huvudrätt: Plankstek



Sötnos! ♥

Efterrätt: Hallon- och rabarberpaj




Fredag

Tjo!

Nya manschetter i Cult-ljusstaken

Har även idag en hel lista med grejer att göra. Idag ska jag hösta här hemma. Nya gardiner ska upp och detaljer ska bytas ut. Och så ska jag hämta mina linser också, vilket jag glömt de senaste två månaderna. Alltid i sista sekunden.


När Anders slutar vid ett ska vi förbi mor och far. På deras väg ska det monteras en Smålandsvilla idag så vi tänkte kolla hur det blev. Kul med lite nytt på gamla gatan i skogen :)

Resten av dagen blir det jobba. Sista helgen på mitt mamma-vick, då från och med nästa vecka har jag nytt schema. Bye bye lediga torsdagar... :P

Älskar!


Effektivast i stan!

Idag har jag varit så effektiv så det bara finns inte! Måste ju få skryta...

Jag kunde inte somna om idag när Anders stack till jobbet. Så klockan sju åkte jag och pappa ut till Granhult. Vi målade framsidorna och fönster och dörrar på två av småbyggnaderna medans vi jagades av miljoner myggor. I fem timmar höll vi på i lugn takt, med paus för fika så klart! ;)



 

Så fint det blev!!!


Sen åkte vi hem. Och sen dess har jag hunnit tvätta, dammsuga och torka golven, diskat, lagat middag, handlat, planterat om blommor och rensat garderoben. Så jäkla duktigt av mig, lallalaa!


Det var lite sorgligt att rensa ut garderoben. Sommarkläderna skulle bort och höst/vinterkläderna fram. Men värst var att jag var tvungen att gå igenom allt och kolla om jag kan ha kläderna de närmsta månaderna... :P

Uppdrag till nästa lön: Köp mamma-jeans!

RSS 2.0