Vecka 15


De höga hormonnivåerna hos kvinnan börjar nu plana ut och graviditetssymptomen blir därmed svagare. Kvinnans kropp använder dubbelt så lång tid för att smälta maten som annars. Den mat som tidigare tog cirka 50 minuter att bearbeta tar nu 130 minuter! Dessutom absorberas dubbelt så mycket vätska till maten, så det är inte konstigt om man känner sig uppsvälld.


På vissa kvinnor syns nu en mörk linje från naveln ner mot pubishåret. Den kallas linea negra och försvinner efter förlossningen. Toppen på livmodern (fundus) ligger nu högre än kvinnans höftben. Man känner det 8-10 cm under naveln. Brösten och bröstvårtorna på kvinnan växer och området runt bröstvårtorna (areola) blir mörkare.

 

Om barnet

I början av denna vecka är fostret 12 veckor gammalt. Huvudet är fortfarande stort i förhållande till resten av kroppen, men kan nu hållas uppe. Nu kan man se var håret kommer att växa. Utvecklingen av lungorna fortsätter och fostret andas nu in små mängder fostervatten. Att den kan göra det är avgörande för lungornas fortsatta utveckling. Salivproduktionen startar. Fostret sväljer också en del fostervatten och blir allt bättre på att suga efterhand som kindmusklerna växer. Fostret börjar nu så smått likna ett barn med runda kinder.


Fostervattnet byts ut var tredje timme. Det lilla hjärtat pumpar 28 liter blod om dygnet. Detta kan verka mycket, men som jämförelse pumpar det nyfödda barnets hjärta på samma tid inte mindre än 350 liter! Händerna på fostret är nästan som de ska vara nu, men benen är fortfarande korta. Fostrets rörelser blir mer mjuka och kontrollerade och vissa kvinnor kan nu börja känna att det rör sig därinne. Men för de flesta dröjer det några veckor innan de kan känna något.

 

Från Babyvärlden.se


Idag blev jag lite kär...

I denna, fast sport-modellen.

 

Hihi!

Förra årets model, men vem bryr sig. Priset är ju bättre då ;)


Tjabba

God morgon folket! Visst är den god? Jag fick sovmorgon och allt!

Igår däremot gick jag upp klockan fem och hjälpte till på jobbet med att inventera godis. Det var ganska kul faktiskt, men klockan 12 slog tröttheten till. En annan som är konstant trött i vanliga fall... :) Men en femminuters powernap över bordet i fikarummet gjorde susen.

Efter middagen igår rinde mamma: Vill ni har fika? Kom hit i så fall. Jag har bakat en plommonkaka!

Kan man motstå en sån inbjudan? Tror inte det. :)



Idag ska jag ta en liten prommenix med lilla Hanna, och sen blir det jobb i kväll. Nått avsnitt ska vi väl kunna hinna med efter, Andersen och jag.


Gårdagens cuppar

 

Mörk chokladcupcakes med björnbärsfyllning och jordgubbsfrosting.


God morgon!




Idag har jag gått upp lite extra tidigt bara för att ha lite extra tid för mig själv och äta en stor fin frukost.


Resten av dagen blir det jobb. Ska vara avlösare idag och rasta alla. Hoppas det går galant! Sen är det heeeeeeeeeeelg! Härligt att vara ledig! :)


Hoppas ni alla får en toppendag. Får nog bjuda på min bästa vakna-upp-med-ett-leende-låt!



Vecka 14

Fostret är nu inne i en intensiv tillväxtperiod och rör sig mycket inne i livmodern.
Även om kvinnan inte kan känna
rörelserna så känner fostret kvinnan. Om man trycker lätt på magen så flyttar fostret sig.

Vissa gravida kvinnor lider av huvudvärk. Antagligen är det hormonet progesteron som orsakar det. Att dricka mycket och ta promenader i friska luften kan hjälpa. Denna typ av huvudvärk försvinner oftast tidigt i graviditeten.

 

Om barnet
I början av denna vecka är fostret 11 veckor gammalt. Hjärnan fortsätter att växa. Särskilt den främre delen växer sig större för att täcka övrig hjärnstruktur. Hjärnan är ännu uppdelad i tre delar. Fostrets benmärg, lever och mjälte producerar blodceller.


Från Babyvärlden


På väg hem till mig!

 

ÄNTLIGEN!

Perfekt till höstmyset!


Omflyttning

Många, eller nästan alla som vi berättat för att vi ska få en liten bebis, har snabbt ställt följdfrågan om vi har hittat nått hus ännu. Svaret är fortfarande nej. Men planen är att få plats i lägenheten i brist på annat.


Vi sålde för ett litet tag sen våra akvarium. Dels för att få mer plats, och för att gravida jag inte kunde med lukten längre (som jag aldrig kännt innan). Så idén är flytta runt ett och annat så bebissäng, skötbord och allt annat som behövs ska få plats.


Slängde ihop en liten ritning över lägenheten. Blev ganska nöjd faktiskt. :)


Alltså, utanför sov-alkoven, där vår stora Malm-byrå nu står, ska sägen vara. Tyvärr kommer den täcka den första garderoben, men där hänger bara kläder som vi inte kommer kunna använda på ett tag ändå...


Den stora byrån får i stället stå brevid soffan. Där hade vi innan en liten byrå med akvariet på. Den får i stället flytta ut i köket och det är tänkt att det ska bli skötbord på.


Vagnen kommer bli lite trixig. Vi har ju ingen jättestor hall, och jag vägrar ställa den i trappuppgången som grannarna gör fast man inte får. Alternativet är att den får ligga i bilen hela tiden, eller får vi ha den på balkongen.


Reese Witherspoon for Lindex

 

 

Min absoluta favorit Reese Witherspoon är i höst model för Lindex. Looking good!

Älskar den mysiga höststilen med härliga stora koftor.

 

 


Dagens fynd


Idag har jag köpt mitt första mamma-plagg! :) Har funderat fram och tillbaka om jag skulle köpa någon höstjacka i år. Kändes onödigt, men min andra trench börjar bli väldans trång. Så, som en skänk från ovan, hängde den där på HM bland reakläderna på Mama-avdelningen, för 200:-. Nu hänger den i min hall! :D


Pengar för pengarna

För ett tag sen såg jag en annons i tidningen: 15kr för enkronor före 1968. Sitter man i kassa är detta peace of cake. Har man några sekunder över kan man hitta en gammal krona då och då. Jag var idag och lämnade in 8 stycken som jag hittat, och fick alltså 120 kronor för dem. Snacka om lättförtjänta pengar! :)






De betalade nästan mitt fina fynd idag...





Soliga dag

Tjenare allihopa!

Hoppas att ni precis som jag har fått njuta av det fina vädret idag! Jag är i alla fall ledig idag och har varit i stan hela dan. Shoppat lite, gjort lite ärenden och framför allt suttit och solat på jobbarkompisen Lindas balkong. Hur gött som helst att bara sitta där i värmen, fika lite och snacka lite skit. Hon ska ha en bebis vilken dag som helst nu, så vi har en del att prata om. :)

Malin kom också förbi och gjorde oss sällskap. Hon flyttar till Stockholm nu i dagarna så henne vet man inte när man ser nästa gång. Två toppentjejer som försvinner från jobbet. Tråkigt, men hur bra som helst för dem! :)

Sena bilder från Sailet



Jill!



De duktiga gitarristerna.



Anne!





Mina söta ninja-sniglar!

Jag vet i alla fall vad jag ska se på torsdag

 

:D


Sex månaders outfit



Ska nog spendera hela graviditeten i leggings! Och tunikor och långa linnen!

Snart är den här!


Tänk om du kunde göra mer av den plats du har – kanske utnyttja den smartare eller göra den mer personlig? I årets IKEA Katalog visar vi exempel på hur du genom ett öppet sinne och små smarta idéer skapar mer utrymme hemma. Genom att vara kreativ, lite rebellisk och följa dina drömmar – oavsett hur liten eller stor din bostad är så kan allt få plats. Det tycker vi är en stor tanke.

Precis vad vi kommer att behöva ju! Lägenheten kommer ju att krympa med en extra familjemedlem..

Ååååh! Vi ska bli en familj! ♥

Yoghurt is the shit

Tjolahopp!



Jag är nu i vecka 13 och det värsta när det gäller illamåenden ska ju vara över. Men det är inte 100% än så länge. Men jag har kommit unifund med lösningen på alla problemen - naturell yoghurt! Min bästa kompis. Känner jag minsta lilla är det bara att ta en klunk. :)

Har innan kört på att äta ett Bragokex när jag gått upp, och det har funkat ibland. Men nu har jag lite svårt att ens se dem bara för det...

Men annars har jag mått hur bra som helst. Man var ju beredd på det värsta. Mamma klämde ur sig att hon kräktes tio gånger om dan när hon väntade mig. Gjorde ju inte saken bättre ;) Men jag är inte ens uppe i den summan sammanlagt som tur är.

Bananflugornas drottning!



Moahahaha! De jäkla fruktflugorna får akta sig när jag är i farten! Hade helt fullt av dem här hemma av någon anledning. De dyker ju bara upp från ingen stans. Men nu ligger de illa till. För jag har min superdupereffektiva banan-flug-fälla! 

Moahahaha!

  • Vinäger -jag hade bara vitvinsvinäger
  • Lite honung -för sötman
  • Diskmedel -tar bort utspänningen så de drunknar!







Come to mama!

Från H&M


Trött!


Min nya favoriträtt!



Jag vet inte om det är cravings, men har blivit jäkligt sugen på mannagrynsgröt de senaste dagarna.

Visseligen har jag varit sugen på semlor, råa rabarberstänger och andra saker lite då och då. Kärleken för korvmackor har hängt med ett tag, men inget är så gott som mannagrynsgröt! :) Med jordgubbssylt!

Kvällens promenix

 

Så gött väder det har varit idag! Anja och jag har nyss varit ute på en timmes promenad runt byn. Härlig!


Olika roller

I går kväll fick jag en uppenbarelse.

Anders och jag kollar ju just nu på Prisonbreak. Och jag kom på att agenten, eller rättare sagt svinet Paul Kellerman som jagar Lincon och som jobbar för presidenten, Paul Adelstein, är med i filmen Intolerable Cruelty med George Clooney och Catherine Zeta-Jones!

Men han är inte lika cool som advokaten :P

























Paul Adelstein







(Längst till vänster!)



Hihi! Fuling! :P



Lycka!


Demolering

I går gick jag och Anja loss på inredningen på gården. Bakom i boningshuset köket ligger en farstu som snart ska bli toalett. Än så länge har vi klarat oss med utedasset, men i år fick vi alla syskonen en mulltoa av mor i födelsedagspresent. Så måste vi ju bygga en toalett inne.


Men för det behövs ju rivning. Tyvärr tog jag ingen bild på när vi var färdiga och garderoberna var borta också. Men rummet blev mycket större! :)


Före:

 

Skåpen borta:

 

Det var kul som tusan att riva. Syrran med kofot och jag med yxan i högsta hugg. Anders hjälpte också till med garderoberna och sammanlagt körde vi tre regäla lass med bräder med skottkärran.

 

Man vill ju jobba så mycket man bara kan innan man blir för stor och otymplig! ;)


Nya inriktningen

Hej allihopa. Kommer ni ihåg att jag för ett tag sen skrev att jag skulle göra om lite här på bloggen. Ändra inriktningen lite. Jag har inte börjat med utseendet än, men har i alla fall något nytt att skriva om.

Jag har funderat ett tag på hur jag ska inleda just detta inlägget, som jag har väntat ett tag med att skriva. Men jag har inte kunnat bestämma mig, så jag tar allihop:

  • Det kommer snart bli väldigt trångt i vår lilla lägenhet...
  • Jag måste snart köpa nya byxor för jag får inte plats i mina gamla...
  • Det blir inget festande för min del på väääldigt länge...
  • I februari kommer tillökning!
  • Jag och Andersen ska ha barn!
  • Det finns en bebis i min mage!
  • Anders ska bli pappa!
  • Jag ska bli mamma!
  • I'm pregnant!
  • AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Hihi!

Abstinensbesvär



På söndag måste jag upp! Saknar gården så mycket! Vem vill följa med?

Tre bra filmer



Sätt på denna medans du läser!
Tänk att man kan vara så kär! Mmmm. :)

Igår såg jag tre superbra filmer, delar av två, och en hel. Dagen började i fikarummet på jobbet där Singing in the rain gick på ettan. Jag har aldrig sett den filmen förut, men jag var fast efter första minuten. Den var både rolig och så där magisk som bara riktigt gamla filmer kan vara. Tyvärr tog rasten slut... Jag måste se hela filmen någon gång! En regnig dag så klart.

När jag kom hem låg jag och Andersen och slappade lite på soffan. Zappade lite och hittade en av mina absoluta filmer: Grease! Ems och jag hade en period för några år sedan när vi såg den massa gånger om dagen, och lyssnade på soundtracket resten av tiden. Jag kunde knapt sjunga med utan blev nästan tårögd i varje låt! Och Andersen som inte har sett den.... Tokigt!




Den tredje filmen för dagen blev på bio tillsammans med Ems. Jag fick reda på att jag tydligen skrattade högst i hela salongen. Vi såg så klart på Bridesmaides. Själva handlingen var inte alls som jag trodde, men fanken vad jag skrattade och rycktes med i hela filmen! Om ni inte redan sett den så samla ihop tjejerna och se den. Jag lovar, du kommer att asgarva!




God morgon!

Vaknade ni också tidigt av ösregnet i morse? Det gjorde i alla fall jag. Det, plus mina jobbiga drömmar i natt. Att sitta i kassan och sen kolla på Prisonbreak resulterade i att jag drömde att jag satt i receptionen på ett fängelse. Det jobbiga var att jag nästan aldrig visste var jag var när jag vaknade hela tiden... Hujja.

Nu blir det i alla fall snart frukost. Sen ska jag fortsätta mitt nostalgiska spelande från igår innan det är dags för jobb. Har tagit hem ett gammalt PS-spel, Tema Park World (går att spela på PS2 som tur är). Kruxet igår var bara att det inte gick att spara. Så får börja om igen.

 




Tack Linnsan!

Tack för den jättefina, och goda presenten jag fick! Har börjat nalla lite, men spara resten till det perfekta tillfället. ♥


 


På havet

I lördags kastade jag och Andersen loss.

 

Tyvärr var detta inte vår båt, utan denna.

 

 

Vi irrade runt lite i östra skärgården innan vi hittade det här gänget på Malkvarn.

 

 


Vad vi gör om kvällarna

 

Lånade första säsongen av syrran, och Anders fastnade han också. Nu kretsar våra kvällar runt Michael Scofield och hans gäng.


På äventyr i Torhamn

I torsdags var jag på äventyr tillsammans med Jämjöfolket, alltså storebror Rickard, hans Annika och deras Alice och Gabriel, och deras lille hund Milo så klart. Projektet denna soliga dag var att hitta ett ställe där Milo kunde få prova på att bada och simma för första gången. Självklart ville vi också ta oss ett dopp.



Vi hamnade ute i Torhamn, längst ut i naturreservatet, efter en promenad bland får, tjurar och kanadagäss. Vid en lång cementbrygga testade jag, Ricke och Milo vattnet. Lille sötejycken var så försiktig i vattnet så. Till slut blev han ikastad, hehe!


 

Nybadade lillkillen.

Säg CHEESE! Gick sådär... :P

 

Sen körde vi vidare till Gisslevik. Fast vi hittade en liten strand mellan några bryggor vid sidan om stranden där vi kunde bada allihopa.

 

 

Till och med Milo hoppade i självmant denna gången!


Saker som gör mig glad!


God morgon!

Tänkte jag skulle slänga in ett fint inlägg om alla äventyr jag var med om igår. Tänkte jag skulle hinna det innan jag ska till jobbet, och skriva medans jag käkade frukost. Men så fastnade man så klart på andra sidor (läs FB)...

Det får bli i kväll efter sju i stället. OM jag överlever dagen. Det måste jag förresten, för jag är ledig i helgen! :)

Men jag är lite extra glad denna morgon i alla fall! Fcik käka mina älskade korvmackor till frukost igen, och tog några romerska bågar till efterrätt. Fina grejer!

Ha en toppen dag allihopa!


Ajajaj!



Brännde rumpan riktigt illa i solen på Dragsö igår, så har knapt kunnat sova i natt. Jag får väl skylla mig själv när man somnar på mage... Hade en väldigt trevlig dag med Emilia och Kalle i alla fall och vattnet var varmt och härligt.

Hem och laga middag sen var det dags för nästa dopp! Körde ut på Knösö och tog ett kvällsdopp med Linn, Hanna, Jessika och Glenn. :)

Älskar när det är härliga sommardagar när jag är ledig!

Drar till playan

God förmiddag alla läsare! Jag är tillbaka efter en lång helg fylld av jobb. Är jätteglad över att vara ledig idag när det är så fint väder. Ska snart dra till stranden med Emilia och Kalle och bättra på den där solbränan som inte riktigt är på plats.

Lite annat skoj har jag hunnit med under helgen faktiskt. I lördags kväll var jag och Anders på Cirkus Braziljack. Alla som inte varit på cirkus på länge måste verkligen boka in sig till nästa år. Det är verkligen hur kul som helst! Och helt magiskt.

Vi tog en sen middag på Michelangelo efter och jag provade för första gången panacotta. Det var ju hur gott som helst! Måste prova att göra det här hemma någon dag med någon fin sås till.




I söndags efter jobbet åkte jag och lillasyster hem till mamma och hälsade på. Hon är nere i Lund igen denna veckan, så det var härligt att få sen henne innan hon åkte. ♥

Igår kväll var vi ute på Sturkö. Anders brors familj är på semester från Göteborg så vi träffades där ute och grillade och hade en underbar kväll! Hemskt att inte veta när man får se barnen nästa gång. De hade växt jättemycket sen man såg dem sist för två år sedan.

Nä, nu får det vara med uppdateringen. Ut i solen! :D

Grattis Eelin och Johan!


 

Vilken överraskning! De hade väntat på en liten Nia, men det blev en söt liten Fredrik i stället. Man kan aldrig vara helt säker...

Önskar er all lycka!


RSS 2.0