Grattis Gabbe, fyra år!


Lady och Lufsen

Lilla ♥ fick några supersöta presenter av tant Cicci häromdan. Detta lilla kärleksparet sitter nu och väntar på att bli gosade med. De är äkta Lady och Lufsen från en Disney-affär i Paris! Och de är så mysiga! Tack tack tack!


Big Brother



Självklart följer man slaviskt Big brother i år igen! Måste bara säga: stackars den nya tjejen Hanna!

"Hon har 41 i skor, hon är väldigt lång, har stora händer, silikonbröst och använder kill-deodorant - hon måste vara en kille!"

Dumma Marcell! ;) Stackars tjej!!! Hon har ju fött två barn, men det tror han inte på!
Det roliga är att det antagligen blir ett kärlekspar av dem!

God morgon!

Hej allihopa! Idag är det onsdag, och en vecka kvar till BF (men som sagt förhoppningsvis inte). Det är också brorsonen och familjens minsting Gabriels födelsedag! Sötnosen fyller fyra år idag! Vi ska fira han ikväll så får ta en fin fyraårsdagsbild på han då!

Annars idag ska jag in till stan och fika med Anna-Karin. Skönt att komma ut ur huset efter att ha varit krasslig i helgen.

Liten Link!

Måste lägga upp några bilder på den lilla handgjorda Link som Lilla ♥ fick i present av Emma! Han sitter så sött på tavellisten och vakar över skötbordet. Hon är för himla duktig, hon gjorde den på en dag!

Triforce.en bakom har Anders gjort. :)

Klarade by the way ut Zelda - Skyward sword i söndags! Med bara ett enda hjärta kvar mot sista bossen! Awesome!


Idag


Mååånga gravidbilder

Nu när ungefär nio månaders väntan är över gör jag en liten sammanfattning, med massor av gravidbilder! Jag tror jag räknat rätt på veckorna i alla fall...

Vecka 5-6 nånting. Början på något stort!


Tre månader gången. En liiiten kula :)


2011-09-11, v16


2011-09-13 Första ultraljudet! Lycka!


2011-09-23, v 19.


2011-09-27, v 19. Rutin-ultraljudet. :)


2011-10-13, v 21.


 

 












2011-10-23

2011-10-30. Har blivit magpumpad!




2011-11-19






 

2011-12-18, dagen då lilla ♥ vaknade med ändan i vädret!

 


 

 

 

 

Tv: 2011-12-21, v 30+0, naveln är på väg ut.

Th: 2012-01-12, v33+1, min "linja negra" börjar synas.

 


 

2012-02-09, v 37+1.

 


2012-02-14, 37+6. Rund och fin, men tiden går för sakta!

 


Babyshower!!!

I fredags skulle jag hem till lillasyster. Jag trodde vi bara skulle chilla, glo på tv och fixa naglarna. Oj så fel jag hade!

Hemma hos henne hade mina finaste vänner samlats och de överraskade mig regält med en babyshower!!!

Allt var pyntat i rosa och blått, ballonger, dukar, serpentiner, cupcakes, drickat och till och med skedarna till den underbart goda tårtan! Helt crazy vad fint de hade gjort! Lekar, musik, bildspel, presenter och så klart de bästa tjejerna i världen. Det var helt fantastiskt!

Tog tyvärr inte en enda bild på hela kvällen, men de andra filmade och fotade, så får norpa bilder av dem sen.

Bilderna är snodda av Michaela.

 

Tack så hemskt mycket allihopa! Detta kommer jag aldrig att glömma!

♥♥♥ Ni är fantastiska! ♥♥♥


Sjuk



Har varit krasslig hela helgen. Jättetrist! Men det är lite lättare att vara förkyld när man har sin tiara!

Skötbordet


Har gjort i ordning skötbordet i helgen. Fick en liten korg i fredags (ska berätta mer om fredagskvällen i ett annat inlägg) som passade perfekt till att ha småsaker i, som salva, blöjor och en liten leksak. :)


Kaching!

Hur kan fyra personer gå och äta huvudrätt och efterrätt (plus dricka) på Stars and Stripes för 73 kronor? Jodu, jag ska lära dig en liten sak. Spara alla enkronor du hittar som är tillverkade före 1968 och växla in dem hos mynthandlaren bakom Wachtmeister i Karlskrona.

Jag och lillasyster hade letat sen i somras, och fått stor hjälp av jobbarkompisarna, och fått ihop 73 stycken som vi fick sammanlagt 1095 kronor för!

För dessa pengarna bestämde vi oss för att bjuda våra karlar på middag. Vi hade en jättetrevlig kväll med massor av god mat. Kaching!


Snart ♥


Hos BM

Var hos BM igår. Allt är som det ska och bebisens huvud var fixerat i bäckenet nu sa hon. Hade grymma sammandragningar hela dagen. Men än så länge verkar inget vara på G, även om jag drattade dit på vägen till vårdcentralen. Ingen fara, jag landade på händerna, baklänges, så rumpenstumpen klarade sig. Men nån stans önskade jag väl att detta skulle få vattnet att gå... ;)

15/2:

Blodtryck: 119/83
Vikt: 79,5 kg
Hjärtljud: 144 (fick spela in hjärtljudet så nu kan vi höra vår älskling när vi vill)
Mage: 35 cm

Sover fortfarande lite oroligt, men tror det är för att jag drömmer och halvt tror att bebisen är på väg. Men det är ju ett tag kvar, och jag själv är ju född tre veckor för sent, så det lär väl dröja lite.

Trots toppenvädret idag ska jag nog hålla mig inne och ta en liten spa-dag, men gurkskivor och allt. ;) Började med en regäl sovmorgon till halv tio (istället för åtta)!


Hihi.


V 38+0

Om barnet:
I början av denna vecka är fostret 36 veckor gammalt. Nu är gripreflexerna starka och hon eller han reagerar mer tydligt  på ljus och ljud. Nu är kroppen ganska rund och i barnets mage finns det en hel del mekonium –den första avföringen – som behöver komma ut.

De flesta barn ligger nu med huvudet nedåt. Nu är det så trångt om utrymme att armar och ben ligger klistrade längs med kroppen. Nästan alla ben i kroppen har hårdnat, men några hinner inte bli det före födseln. Barnets skalle är inte helt ihopväxt. Anledningen är att huvudet ska vara följsamt under förlossningen. En del barn har därför lustig huvudform när de kommer ut, men det kommer att återställas efterhand.

 

Till föräldrarna:
Bli inte alldeles fixerad vid det beräknade förlossningsdatumet! "Plus minus 14 dagar" är det som gäller vilket innebär att barnet kan födas NU eller om en månad. För många är det jobbigt, men faktum är att det är väldigt lite vi har kontroll över när det gäller barnafödande. Kroppen gör som den vill ändå.


Jag:
Har lite svårt att sova om nätterna. Bebisen ligger med rumpan så högt upp mot mitt nedersta högra revben så det gör ganska ont. Händerna värker och strejkar för det mesta. Annars är humöret på topp som vanligt. Det börjar bli tajt i magen, men lilla ♥ busar på som vanligt. Hoppas bara att den håller ut och kommer minst en dag efter utsatt datum (29/2). ;) Men vi längtar ändå som tusan efter att få träffa vår nya familjemedlem!

This means war

 

Är ganska sugen på att se denna! Perfekt film att se med killen, tror den passar oss båda. ;) Och bra skådisar med ju; Reese Witherspoon är ju min idol!

 

Fast jag har ju bestämt mig att inte gå på bio mer förrän bebisen är ute... De senaste gångerna har jag inte kunnat koncentrera mig för allt busande i magen.

Godsaker till föräldragruppen

Glad alla hjärtans dag på er allihopa!


Pretty in Pink

Passar på att ta lite magbilder medans man är på humöret. :) Två veckor kvar!








Chic wallpaper dress

Det var jättekul på Me&I-partyt igår! Massa trevliga mammor och söta bebisar, och fina kläder så klart. Jag och min gamla klasskamrat Emelie var de enda som gick i väntans tider och var rätt så begränsade på urvalet kläder. :P Jag beställde i alla fall denna ursöta klänningen jag kikat ut på nätet till mig. Barnkläderna i denna kollektionen var väldigt retro, vilket inte riktigt är min stil.

Men klänningen satt som en smäck! Till och med min stora mage. Den kommer vara toppen i sommar, och den är amningsvänlig också! :) Nöjd nöjd nöjd!


Me&I-party hos Linda




Kusin Jenny och hennes Milo.


Måndag morgon

God morgon är alla finingar! Vilket underbart väder det är idag! Solen skiner och termometern visar +2 grader. Natten däremot har inte varit lika toppen. Kramp i benen, domnade händer, hicka i magen och lustiga drömmar. Men vad gör det när man vaknar i lugn och ro en sån här vintermorgon.

I dag ska jag först storhandla och sen baka lite till vår sista träff med föräldragruppen i morgon. Förhoppningsvis har ingen missat att det är Alla hjärtans dag i morgon, så då blir det kärleksmums till gänget. :) Efteråt ska Andersen och jag ut och äta en romantisk middag för två på Michelangelo. ♥

I kväll ska jag till Linda på Me and I-party. Ska bli jättekul. :) Tror inte jag ska köpa nått, men de har ju jättefina kläder, både till barn och föräldrar, så man vet ju aldrig...

Tack!



Nöjesgalaxen.se har valt ut Dimish Värld till månadens blogg! Är jätteglad! Tack så mycket!

Ni kan läsa en liten intervju här.

Den sista dokusåpan



Har ni sett reklamen för 6ans Den sista dokusåpan? Hoppas den inte är för läskig för mig (är väldigt lättskrämd), för jag måste se den! Det är så mycket kul folk med i serien!

Cecilia Forss - huvudroll
Filip Berg - huvudroll
Christian Wennberg - huvudroll
Daniel Paris
Meral Tasbas
Vanita Bergman
Robinsson Robban Andersson
Eva Nazemsson
Sibel
Andreas Plogell
Simon Danielsson
Jockiboi
Jane Timglas
Patrik Sjöberg
Barbro "Lill-Babs" Svensson
Caroline af Ugglas

Jossans sista dag

God morgon folket. Det som får upp mig om mornarna är ju Vakna med the Voice på femman. Idag var det programledaren Josefin Crawfords sista dag och deras FB-sida bjöd på detta lilla klippet. Hehe, så då gör jag det med!


En portion stil tack

Nä, nu får jag rycka upp mig ur mitt sunkiga skal och piffa till mig lite. Kollar på denna som inspiration. Efter Top Model är slut...


Fika med tjejerna

Var och busade med denna lilla sötnosen igår. Lilla Ebba, hennes mamma Hannah så klart, och jag gick på en liten prommenad, shoppade lite och fikade.

Hon är för himla söt, och hade hur mycket energi som helst. Och det var bara jag som fick hjälpa henne med påklädningen när vi skulle gå ut. :) Hihi!


37+1 Sammandragning

Fick precis känna på en riktig sammandragning. Innan har jag bara haft antingen den molande mensvärksliknande känslan, eller känt att magen blivit hård. Denna gången var det på riktigt, helt samtidigt. Blev till och med tvungen att sätta mig ner en stund.


Sötsaker från HM



 


36+6

Nu börjar det närma sig, bara tre veckor kvar till BF. :) Även om det är mycket som rör sig i huvudet just nu känns allt så bra.

Jag har aldrig känt röken av nån foglossning, vilket är hur bra som helst. Och även om jag gått upp massa kilon känner jag mig för det mesta precis som vanligt, och kan hoppa och skutta om jag vill. Det enda som spökar är mina händer som inte riktigt vill. Har ganska ont i dem, men det det går att leva med. Ryggen gör också lite ont när jag suttit ner en stund.

Jag är inte så värst nervös över själva förlossningen. Det som killar i magen är i stället känslan över vad som kommer hända sen, föräldrabiten. Den går nog inte att förbereda sig helt för på samma sätt som förlossningen. Vi har varit på BB och förlossningsavdelningen på information så det känns ganska lugnt. På föräldragruppen förra veckan pratade vi också en hel del om detta.

Innan har jag alltid sagt att jag kan tänka mig att vara gravid och att ha barn, men själva förlossningen hade jag kunnat skippa. Nu vill jag inget hellre! Vill bara få det hela överstökat så vi får träffa vår bebis.


Är just nu väldigt nyfiken på hur en värk känns...?

Livat i maggen


Tusan vad gott det är med flingor! :P

Tredje portionen...


Du skulle gått direkt till finalen!

Dinga-dinga-dinga-ding-ding-ding!

Trodde aldrig jag skulle säga det, men Heja Sean Banan!


Helgen

Jaha, då var det måndag igen, inte för att det spelar nån roll för lediga mig. Jag har i alla fall haft en jättemysig helg tillsammans med Andersen.

I lördags var vi hos Anders bror Tommy och hans Nettan och fikade på nybakad sockerkaka. :) Sen åkte vi hem och lagade lite mat innan vi gick upp till min storasyster Anja. Det blev en mysig kväll med pinnmat och Gladiatorerna. Barnen var så söta och var väldigt nyfikna på sin lilla kusin som växer i min mage.

Gottigotti.

Igår var vi hos lillasyster i stället. Hon hjälpte oss att sy kuddöverdrag till våra soffkuddar. Efter att vi, knasdocksgänget, kämpat en stund blev det två finfina kuddar, en rosa och en blå. Slänger upp en bild senare.


Abstinensbesvär!

Blir så sugen på att börja träna! Läser alla statusuppdateringar på Facebook från folk som satt igång med träningen för säsongen och blir så avundsjuk! Men det är väl bara att hålla ut typ två månader eller så, sen ska jag fanimej träna body combat eller zumba igen. Det är ju så kul!!!

 

 

Försöker tills dess lugna ner mig med denna:

 

 


Harry in the hood


Mami and mi


Igår var jag och mamma ute på en underbar promenad i kylan och solskenet. Vi hälsade på bäste-bror på sitt jobb på Ton i Ton, vi traskade längst med vattnet, kikade in på Kupan och sen gick vi upp och tog en fika på Tre G. Hur underbart som helst!

Perfekt att gå ut och gå med mamma, vi har samma tempo. :)

Boar tydligen...


Under tredje trimestern minskar lugnet allt eftersom förlossningen närmar sig. Både förlossning och moderskap börjar kännas som en realitet och mycket av tankeverksamheten går åt till att klura på hur man kommer att bli som mamma, hur förlossningen kommer att gå, hur barnet ska må och så vidare. Sista tiden innan förlossningen byts ambivalensen mot en längtan att träffa barnet, kvinnan försjunker åter in allt mer i sig själv. När förlossningen närmar sig börjar hon boa in sig genom att städa, pynta, göra i ordning barnkammaren och liknande. Samtidigt som det kan kännas viktigt att börja plocka fram det nya är det många som rensar bort gammalt skräp, något som också kan ses som en symbolhandling för det nya livet.


Jag älskar dig för allt du gör för mig


RSS 2.0