Älskar min mamma!


Gammal lapp som låg bland mina körkortsböcker. 💖

Söt i morfars hjälm






AcDc-frukost






Fruktstund blev det ikväll




Dag två av altanbygget

Älsklingen är fortfarande ute o bygger. Han är så duktig! Min mosters man var här idag och visade hur man skulle göra. Hur bra som helst! Bra tips kan man aldrig få för mycket av! Tack J!





Vår i vår trädgård 🌿🌸☀️







Självlysande nappar är lysande! 😄



Men när Jennie ska sova blir de lite föör kul. Så då får hon en vanlig. Hihi. 😄

Syster matar med gröt






Första steget mot altanen!





Idag har vi varit i lekparken





Tvättstugan

Idag bjuder jag på tvättstugan. Planerna:
Det ska inte vara nån entré, för det har vi ju redan en så fin. 
Vill ha texten Laundry Room på dörren. 
Ramarna ska målas vita.
Eventuellt ska ett smalt väggskåp upp över tvättmaskinen, förvaring kan man aldrig få för mycket av. Där är ju ändå döutrymme. 
Vill ha en grön rullgardin över fönstret. 










Jag gillar vår tvättstuga. Den är stor o rymlig. Blöjbytarhörnan är jättebra. O musik måste man ju ha när man gör tråkiga saker. Barnen har varsin korg för pyjamas på dan o kläder på natten. När vi flyttade in tog vi en av garderoberna o satte in här som linneskåp. 

Det var ett tag sen man rörde på fläsket

Lillasyster är bra! Hon fick ut mig i 4,5km-spåret idag! Vi gick och sprang lite om vart annat, med Linus i vagnen! Behöver jag säga att mina ben fortfarande är spagetti två timmar senare? 😝

Sen hämtade vi Jennie och käkade fruktsallad. 🍇🍌🍐🍊




Första hela natten!

Lyckorus! Vet inte om det är mina öronproppar eller om Linus helt enkelt lärt sig att somna om själv, men han sov perfekt från det att A sövde honom till klockan sju. Jennie sov också i sin säng tills A skulle gå klockan sex. 

Men självklart kan jag få rycket på dem ändå när vi ska klä på oss o gå till förskolan, trots att jag är utvilad. 😉 Sen busar de o är så här söta helt plötsligt så jag måste stanna upp och fota. 😍




Gung-ungar

Första gången Linus gungar, i alla fall första gången han uppskattar det. 😄
 






Magisk natt

Godkväll! Jag är fortfarande i chock över hur bra natt det var i natt!

Jag sov med öronproppar. Linus måste lära sig att somna om på egen hand nu. Han somnade rätt lätt vid åtta (efter att ha gallskrikit hela vägen hem från kalaset) och sov till halv två! Rekord! Jag sov nog lätt just då för jag hörde honom genom de nya öronpropparna. Då hade Jennie redan kommit in utan att jag märkt det. Det dumma var att det första jag gör är ta in Linus och lägga mig och ge han bröstet och somna om. Precis det jag ska sluta med! Men ibland är man bara för trött.

Efter en och en halv timme vaknade han igen. Men då satte jag mig upp och vaggade honom tills han somnade om och gick in o la han i sin säng. Stoppade in öronpropparna och somnade om.

När jag vaknade vid sju fattade jag inte vad som hänt. Lillen låg ju fortfarande i sin säng. Jag hade visst sovit så hårt att inte A lyckats väcka mig för att säga hej då. Det händer aldrig annars. När jag gick i Linus rum låg han där vaken och glad. Halleluja!

Hoppas det inte bara var en tillfällighet och att det fortsätter så här. Ska vara duktig och lägga in han i natt igen. Tror vi bara stör varandra när vi sover ihop.



Sångstund på babycaféet




Survival!



Ännu en skitjobbig natt! Linus vaknar så fort jag lägger ner han eller slutar vagga. Jennie har sovit i sin säng men väckte lillebror igen när hon kom in till oss. Så vi har alla varit vakna sen sex. 

Gissar på tänder igen. Linus njuter när jag borstar tänderna och överkäken. Hoppas det går över snart. Han däckade på väg till dagis så nu är det slappa och kaffe som gäller! 

Rättelse:

Hann inte ens smaka kaffet! 

Om en stund ska vi i alla fall på babycafé. Tänker inte låta tröttheten stoppa mig från att göra kul saker. O ikväll ska vi på kalas också!  👍

Våffelmåndag


Eftersom vi ska på kalas i mon så festar vi på våfflor ikväll i stället. 👍

Lilla toaletten

Fick förfrågan om att lägga upp lite mer bilder på hur det ser ut här hemma. Här kommer lilla toaletten, som var tillval. Det skulle varit en garderob annars. Badkaret köpte vi i vintras och satte in då A började få badkarsabstinens. 









Hos Karolina

Idag har vi varit hos Karolina, Madicken och Matilda. När jag gick upp i morse och kollade mobilen vid åttatiden hade jag redan fått en inbjudan på pannkakslunch. Inte dåligt! Då vet man att det kommer bli en bra dag! 

Vi var och hälsade på hennes häst också. Sen lärde Karolina mig att blåsa ur ägg. Hihi. Nu har vi precis kommit hem och båda barnen ligger däckade. Så kul hade vi! 😄




Hos hästarna










Helgbabbel

Hej allihopa. Hatar när det blir en dag man inte bloggar, sen blir det två, sen tre, sen en vecka osv. Men nu i helgen har det verkligen varit så fullt upp! Har inte ens tagit en enda bild på hela helgen.

Igår började vi dagen med tvåårskalas med Blöjbusarna, Jennies f-grupp, på leklandet på Saltö. Sex familjer var vi. Jättekul och helt lagom stort till småttingarna. Jennie var riktigt duktig på att klättra och lärde sig till slut att komma upp för halvmeterhöga steg. Rutschkanan är alltid favoriten och då måste man ju klättra upp först.

Sen for vi direkt ut på landet för att hämta ved. A, pappa och jag (lite i alla fall) kämpade som djur. Ca 5kubik fick vi nog med oss hem i stockar. Mamma och jag stack hem lite tidigare med barnen till henne sen stannade vi där o kollade på Gladiatorerna.

Idag har vi bara varit hemma. A har gjort bilarna vårfina, och jag har ställt om Linus säng så den är i botten. Tiden går fort. Nu kan han sätta sig upp och kasa sig omkring på mage. Han vill nog kunna krypa riktigt för han går upp på knäna men faller när han ska iväg. Min lilla söting.

Nu ligger båda barnen och sover efter badet. :) Ikväll ska jag kika på The A-team på tv. Den är så bra! Självklart vaknade Linus till just nu när jag skrev. Han vaknar rätt ofta på nätterna tyvärr. Inatt var det extra mycket så jag har mest varit zombie-bitch idag. A tog barnen i morse i alla fall så jag fick sova lite. Linus ville upp klockan sex, det ville inte vi! Han fick leka och titta på tv själv så la jag mig sängen igen. ;) Nu sover han i alla fall!

Duktig tjej

Som kan bre smörgåsen själv! 



7 års lycka med A idag




Kväll

God kväll mina vänner. Ligger på soffan och slappar lite. Snåttingarna sover så gott. Jennie ville inte sova, men däckade så lätt på tio minuter. 

Lille Linus däremot var jättepigg och kasade och kröp omkring här på golvet så glad så. Han är så duktig! O snabb, i alla fall när han vill få tag på min mobil. 




Brev till Jennie

Snodde kompis Lottas idé rakt av och har idag skrivit ett brev till Jennie som hon ska få läsa om tio år. Två hela sidor blev det, fram och baksida. Kunde inte sluta skriva, man vill ju ha med så mycket. Skrev om hur hon är, vad hon gör, bus, prat, mat och massa annat. Jättekul!

Har klistrat in brevet i hennes babybok. Hoppas hon tycker det är kul, och att hon kan hålla sig! 

Har inte bestämt mig om jag ska skriva Linus brev nu, när det händer så mycket eller om jag ska vänta tills han är två. Får se. 




Hot mamas

Igår träffade vi Linus kompisar och mammagruppen. Så kul! Ännu ett toppengäng! 



Egentid





Baby Ralph L



Älskar Stockholms second hand!
Tack Emma!

Inviger nya regnstället




Kul med så lite







Med syster

Blir så glad när min fina lillasyster kommer till oss! ❤️❤️
Idag blev det finfika med med morotskaka. 

Gammal bild, men älskar den!





Medans mamma lagar mat...





Kroppkakor

Det blev kroppkakor till middag idag. ALDRIG att jag gör det på egen hand igen med två smått irriterande småttingar att passa samtidigt. 

Men konstigt nog blev de de bästa jag gjort någonsin! 😜




Idag har vi jobbat!


Idag har A varit sååå duktig. Han började dagen med att höja vårt vedskjul som ni ser här. Nu kommer det upp från marken och mer i höjd med altanen som snart ska byggas. Sen har vi fyllt det med ved. Två lass har körts från mina föräldrar så nu är det fullt. Det tar sin tid och är bra träning vill jag lova. Älsklingen har slitit som ett djur. Jag har också hjälpt till men har tagit hand om barnen mest. 

Jennie hjälpte också till! Banka med gummiklubba var kul 😄

Simply the best





God kväll!

Ikväll har Karolina, Ola och deras små troll varit här. Ännu en underbar kväll med dessa härliga människor. Sånt gillar vi! ❤️



Benjamin Shrek?

Lika? Det tycker vi i alla fall! 
Men jäklar vad han kan dansa! 

Benjamin Wahlgren och Shrek som man

Så bra!




Wämöparken

Idag blev det wämöparken med gullungarna. Vi matade svanar, lekte i lekparken och hade picknick på dansbanan. Linus sov nästan hela tiden. 







Jennie somnade inte på vägen hem som jag tänkte, så nattningen gick nyss på fem minuter. 👍 


Det är så kul att blogga....

...för då tänker man extra mycket på allt kul som händer! 


I solen hos Emelie






Efter detta var min huvudvärk borta. Tack hjärtat! 💛

Ute i det gröna

Igår efter förskolan hade jag packat en liten minipickninck (saft, aprikoser och mariekex) och vi skulle gå till hästhagen och mysa lite i solen. Vi kom inte så långt för stegen över staketet var så rolig att klättra på. Men mysigt hade vi i alla fall. 
Sen hände en olycka i blöjan o vi var tvungna att gå hem ( så tur att vi inte hann längre). 😉








Köket

Det är bra när man blir sugen på att ta lite bilder hemma. Man får det städat. 😉👍

Idag är det kökets tur. Mina favoritgrejer är ordet "kök" i fönstret, mina kryddkvarnar och kökslampan. Jobbar på att få köksbordet att passa som matsalsbord vid lite finare tillfällen. När vi hittar rätt stolar blir det sex stycken. 









Bästisar



Det är så underbart att se hur mycket mina barn tycker varandra! De blir genuint glada av att se varandra och vill göra saker ihop. 
Jennie klättrade ner i Linus säng igår och ropade "beeebis!" och ville att han skulle ligga bredvid henne. Vilket han också tyckte var jättekul. 
Jag gav henne ett rån, och hon bröt av en bit och gav honom, så satte de sig och tittade på Nicke nyfiken och åt tillsammans på golvet. 😍
Och det är bara Jennie som får köra lillebror i vagnen. Och han skrattar! 😄
Jag brukar be Jennie att hon ska väcka lillebror, för då vet jag att han vaknar glad. ❤️❤️❤️ Allt detta redan, och de som är så små! Tätt imellan kanske inte var så fel ändå? 😉
Har precis nattat tjejjan, och hoppas nu att jag ska få sova för lillkillen. 

Massa kärlek till er alla, för jag får så mycket så det räcker och blir över!
Natti natti!

Han är på G!




Vårfint i sovrummet




Sovrummet

Nu när Linus säng åkt ut blev sovrummet så stort och fint. 

Ska upp nått fint över sängen, speglar vid byrån och nån matta ska dit innan det är klart. O så ska en ny lampa sättas  i fönstret (J slog sönder den förra). 









Glass i solen



Barnen och jag tog en tripp idag till Matilda och Albin. Det blev en fin promenad och glass i solskenet. ☀️

Knoppar


Nu kommer det knoppar på min kära syrénbuske som jag fått av pappa och mamma. 
Även hortensian och blåbärsbusken har verkat få liv. Är också glad över att minipåskliljorna jag grävde ner i backen i slutet av förra våren har börjat växa upp. Härligt med vår och trädgård! 





Slut på helgen




Sötaste tjejen somnade på soffan framför Nicke Nyfiken medans jag sövde Linus. Skönt o slippa ännu en utdragen läggning, men samtidigt kändes det sorgligt att jag inte var med när hon somnade och kunde säga god natt. 💕

Det har verkligen varit fullt upp med roliga saker den här helgen.  Har ju till och med glömt skriva att vi firat min älskade far som fyllt år. Tog tyvärr inga bilder. Hade fullt upp med att umgås och ha trevligt. 😄 

Hoppas ni andra har haft en lika kul helg som vi!

PS. Synd att inte Ace Wilder vann mello, men nu kanske vi slipper höra Sanna Nielsens ballader fler gånger. 😜

Tipsrunda





Linus flyttar


Idag är det en stor dag. Linus ska flytta in i sitt rum!
Nu när vi i princip slutat amma så är det dags. Hoppas han sover gott!

På hojen.

A startade upp motorcyklarna idag. Blev så sugen när jag hörde ljudet av min kära ninja att jag bara var tvungen att köra några varv! 
Det var två och ett halvt år sen jag körde sist. Men Gud va härligt det var!!!




Potträning 😉




Linus 7 månader!

Herregud vad tiden går snabbt! Min favoritpojk är redan 7 månader!!! 🙈🙉🙊
Och så duktig är han så han klämde en hel burk barnmat nyss! Det gjorde Jennie typ en eller två gånger når hon var tio månader eller nått. 

Bara fem månader mammaledighet kvar 😱



Bokat!




Äntligen vår ☀️

Idag blev det äntligen en härlig utedag och lite vårfix. Jag har planterat lite påskliljor vid dörren och så har vi tagit ut de andra stora krukorna från garaget. 
O så har A varit så duktig o tagit ner julbelysningen på entrén. 






Fredagsmys




Linus gardin!





Äntligen hittade jag ett tyg till gardinen i Linus rum! Har sprungit runt som en tok med min lilla tapetbit för att hitta en färg som passade. Supersvårt! 
Men i Lyckeby i tygaffären mitt emot ÖB hade hon ett perfekt som både var rätt färg och som redan var i rätt bredd. Bara att klippa av och sy kanterna och sätta dit öljetterna (som kommer ifrån mitt gamla rum). Nöjd! 😄

Syr


Som vanligt!!! 😡

Minikalas

Idag har jag och Karolina firat vår små troll som fyllt år med ett litet eget minibarnkalas med mellis, fika med ljusutblåsning, ballonger, fiskdamm och massa bus. 👍







Soool! 🌞🌞🌞




På väg




Som sagt, superpigg!




För tidigt!

Nu blev det visst en väldigt tidig morgon på grund av en superpigg och nerkissad liten kille. 20 minuter till så ringer klockan och det är dags för frukost och dagis. 

Ska försöka ta tag i och sälja av lite saker idag som Linus är för stor för; t.ex babygymmet och babysittern. 

Sen i eftermiddag ska jag och min vän Karolina ha ett minibarnkalas för våra små födelsedagsbarn. 🎈 



Fullt upp

Idag blir det en väldans trevlig dag. 
Just nu sitter jag och matar lille Linus med lite fruktpuré. Om en stund ska han vila o vi ska sen traska bort till Sandra som bor på granngatan. Vi ska nämligen träffa Linus kompisar från föräldragruppen! 😄 Ska bli så kul!

Efter det blir det till att hämta Jennie på dagis och sen direkt till en vän från Jennies f-grupp. Massa skitsnack o skratt lär det bli med Nina och Emelie och deras små söta troll. 😘

Kvällen är än så länge fri. Men efter denna dag lär det säkert bara bli middag o sen slappa på soffan. 

Hoppas ni alla får en toppendag ni med!

Smörgåspremiär


Leverpastejsmörgås var toppen!

God morgon!





Det har ju hänt en del...

 

Nu jäklar!

Nu gör jag ett nytt försök! Har laddat ner en bloggapp och ska göra mitt bästa för att börja blogga igen. 

RSS 2.0