Kräftskivan



 
Kräftskivan som syrran och jag hade i tisdags blev verkligen toppen. Ems hade gjort ett eget supergott vitlöksbröd till vars vitlökssmak satt i munnen tills dagen efter. Kräfthattar fixade vi på egen hand, snygga va? :D
Massa kräftor, vitt vin (alco-fritt), sånger, knaserier. Helt perfekt. Till och med Jennie fick smaka kräftor, som hon tyckte var smaskens!

Söt kappa!

Jennie måste ju ha en jacka nu när det blir kallare. Denna kappan från Lindex är ju så söt! Blev kär i den i affären.
 
Denna från HM är inte dålig heller!
 

Tannabissarna






 

Längtar!


Barnvakt




Myser

Nu blir det te, biscotti och film!
 

Snart minikräftskiva

Hej. I dag vaknas det minikräftskiva med lillasyster här hemma. Jag har än så länge inte ätit några kräftor i år! Skämmes. :)
 
Lillan ligger och sover en stund nu så passar på att duka lite och koka lite potatis till henne. Har än så länge inte hittat någon mat som hon tycker om (om man inte räknar gröt, frukt, välling och rån, utan mat-mat) så provar med lite mosad potatis med lite olja i. Men när det väl var färdigt hade hon hunnit somna. Får se hur det går.
 
Idag har vi varit på baby-café i Rödeby med många av Jennies kompisar och massa andra småttingar. Tyvärr var inte sessan på så bra humör, utan alldeles för trött så vi fick åka lite tidigare än väntat. Men ska träffa alla på torsdag i stället. Då kommer fömodligen alla Blöjbusarna. Då ska det fotas! :)

Prinsessan Jennie


Jennie och Evelina

 
 
Kompisarna Jennie och Evelina hälsar på varandra. Evelina lyckas få fram ett underbart hej!

Nöjd

Idag har jag haft en sån där härlig dag. Och jag har precis haft en mysig somna-stund med sessan. 
 
Dagens originalplaner blev inte av, men i stället blev det en rolig dag med Hannah och hennes härliga töser Ebba och Ellen. Lite mellis på gräset, lek i lekparken, en runda i affärerna och lite bus hemma hos dem.
 
 
 Som ni ser älskar Jennie-bus att gunga!
 
Det blev en god middag med älsklingen Andersen, innan vi åkte hem till mor och far och hälsade på, vilket öven Kalle och Gun gjorde.
 
Lilla stumpan somnade i bilen på vägen hem. Det är så mysigt att bära in den lilla tjejen med det lilla sömniga huvudet lutat mot min axel. Lyckades få i henne lite mat innan hon somnade så gott i min säng. Pyjamas får vi ta en annan dag. ;)
 
Så nu sitter jag här och njuter av lugnet och en ask med vindruvor. Idag har det inte varit så farligt, men lillan har lärt sig hur man tjuter, och det är ju såååå roligt! Hon låter som elva nymfparakiter på speed! Men som sagt, idag har det inte varit så farligt, bara en kvart på eftermiddagen ungefär. ;)
 
I morgon blir det baby-café i Rödeby på förmiddan och sen blir det mini-kräftskiva med syster på kvällen. Kul!
 

Min filmkväll

 
En blandad kompott. :) Är gräsänka ikväll, med lilla sessan. Men nu ligger hon och nannar så jag passar på och myser med en kopp te och lite dator, medans de två sista filmerna rullar (och ska rulla).
 
Idag har Jennie gungat för första gången i bebisgunga. Hon tyckte det var jättekul och skrattade härligt. Anders tog bilder så ska lägga upp dem nån annan dag.
 
Förresten jag är inte så nöjd med att det redan är höst! Augusti för mig är en sommarmånad, men överallt hör och läser jag ordet höst. Måste hinna med ett dopp till i år i alla fall! Anders däremot längtar så till hösten (och jag med visserligen) för då börjar det äntligen hända grejer. Ska berätta mer en annan dag, men ni kanske fattar, eftersom vår lägenhet är till salu... *Blink blink*

Fredag

Hej! Hemma igen efter en liten promenad till affären, aka jobbet. Han precis hem innan mina hallon tinade. Lillan sover, så jag ska passa på o göra i ordning lite inför Jennies fotografering senare. Om jag väl kan slita mig från datorn så ska jag stryka kläderna vi ska ha på oss och plocka fram lite rekvisita.

Har än så länge bestämt att Jennie ska sitta på sin fårfäll som hon fick av sin mormor när hon föddes, men annars är jag inte säker på resten. Hon är ju inte stor nog att stå mot en stol eller så, och jag vill gärna ha med något personligt, någon av hennes leksaker eller så. Jennies kompis Evelina hade sitt rosa lilla piano och de bilderna blev hur bra som helst. Måste luska fram nått. Men fotografen vet säkert bäst.

Har i alla fall bestämt kläder. Ska ta några naken/blöjbilder, några i klänning och om vi fotas alla tre tillsammans ska vi alla tre ha jeans och vit överdel.


Jennie 6 månader



Tänk att vår lilla prinsessa redan har varit hos oss i ett halvt år! Helt underbart. Vi har en härlig morgon ihop, lillan och jag, med massa bus.




 










Idag blir det lunch med Jennies kompisar Örjans änglar. Ska bli så kul att träffa det gänget igen efter sommaren. (Blöjbusarna är MVC-gruppen och Örjans änglar är mammagruppen från BVC)


Qt bunny


Vår lägenhet är till salu!



Till annonsen


Babycafé

Idag har jag och min prinsessa varit på Babycafé i Rödeby. Några av Jennies vänner i Blöjbusarna var där; Linnea, Alex, Kimi och Isalii. Efter lek, sångstund och fika drog några av oss ut på en promenad á la barnvagnsmaffia i Rödeby i solskenet. Varmt som tusan var det, men mycket trevligt som vanligt.

Tycker verkligen supermycket om vårt lilla MVC-gäng! Vi träffas nästan varje vecka, fast alla kan ju inte varje gång.

Snart blir det lite tacos här hemma. Sen får det nog bli en runda till affären och köpa lite mat till lillan. Hon är väldigt hård i magen, så får inhandla lite katrinplommon, päronpuré och havregröt kanske. Fick reda på att äppel kan göra magen trögare, och Jennie äter ju äppelgröt till frukost, vilket då inte är så bra. Vi har ju börjat med mat nu, så det är väl övergången som är lite kämpig. Hon är inte ledsen eller så, men kämpar som tusan när hon ska bajsa. Har läst på lite nu så ska prova några knep. Men ni kanske har några med?

Till min älskling



Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag

Min klocka har stannat
Under dina ögonlock
Fladdrar drömmarna förbi
Inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
Mitt hjärta i din hand
Har jag tappat bort mitt språk
Det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och färglös som en tår blir jag
Utan dina andetag


Kalla mig klippet!

Tjenamoss! Idag gjorde jag ännu ett toppenklipp som verkligen gjorde min dag!

Jennie och jag var ute och gick med Matilda och hennes lille Albin. Vi var så duktiga och gick hemifrån (jag från mitt och hon från Inglatorp) hela vägen till Pantarholmen i sol, regn och halv storm.

Vi gick förbi second-handaffären i Kungsmarken, och där (!), där vid lastbryggan där de fått in "nya" grejer stod den! Picknickkorgen! Inte vilken picknickkorg som helst, utan The Picknickkorg! Picknickkorgen med stort P, som jag har sucktat över i flera år, men som av olika anledningar aldrig blivit min. Men där fanns den! Helt perfekt! Jag gick in direkt och sa: Den måste jag ha! Och den blev min, för 45 kronor. Ny kostade den 250 kronor! Jippi!!!



Vår prommenix slutade i alla fall hos Matildas vän Emmy och hennes lilla Julia där våra små sötnosar kunde busa ihop. Mycket trevlig dag! Helt oväntad, men det är det jag gillar mest!

Till min vän i Stockholm


Diamonds are a girl's best friend






Hihi!


Sovit gott?


Ännu ett klipp!

Jag har kikat på den här boklisten till Jennies rum hur länge som helst på Simsalabim och på nätet. Men tyvärr har de nu ändrat designen på den lite. De har satt dit rosor och gjort den lite oskarp, vilket jag inte var så glad över. Gillade den skarpa mer, var lite tuffare tycker jag...

Före:



Efter:



MEN! Ibland har man tur, bara man är lite om sig o kring sig! Jag frågade inne på Simsalabim om de hade nån av de gamla liggande, och det hade de!

Eftersom den var utgående och en milimeter stött i färgen fick jag den för 188 kronor, och ordinarie pris var 269 kronor! Supernöjd!

Det var på tiden!


Just nu


Hopp!


Har varit på loppis!



Allt detta till prinsessan för 75 kronor. You gotta gilla Ronneby Brunnsparks loppis!

Hade velat köpa mer o bunkra upp med lite kläder till Jennie inför vintern, men det är ju hur svårt som helst o veta vad hon ska ha för storlek i vinterjackor osv. Men några fynd blev det i alla fall! :)

Sommar med Jennie



















































RSS 2.0