Vill ha allt



Farligt att Googla rosa, man vill ju ha allt!

Egentliten borde jag städa och gå ut med soporna. Men just nu kommer jag inte ur soffan... :P

Rosa arbetshandskar

 

 

Är väldig nöjd över mitt senaste inköp. Har i dagarna jagat land och rike runt (läs Lyckeby) efter ett par rosa arbetshandskar att ha på gården när jag röjjer.

Alla de andra säger hela tiden att jag ska använda handskar, men jag är inte rädd för att bli lite skitig. Skrapa sönder knogarna däremot, märkte jag i helgen inte var så skönt. Och eftersom man är som man är vill jag självklart ha fiiiina rosa handskar.

De kommer från Blomsterlandet. Tyvärr är den en aningens för stora, men det var de enda som fanns, och då har jag verkligen varit runt överallt.

 

 

Nästa inköp? :D

Bara det inte är massa rysh-pysh. :P


Nya cupcakes

 

Det blev morotscupcakes denna gången också. Men invigde mina nya grejer. Har beställt nya formar (de fick sig  en törn när jag tog upp dem ur formen) och nya utstickare till att göra blommor och annat kul. Det var ett jäkla jobb att färga sockerpastan, men fint blev det i alla fall. :)


Mi


Lång kvällspromenad

Nu har jag och älsklingen precis kommit hem från en lång promenad i det underbara vårvädret. Det var ju riktigt varmt ute till och med. Det blåste varma vindar och solen sken på oss hela tiden.



Påskris

 

 

Lite glest än så länge. Men snart slår det ut lite fina gröna skott också. Har några fjädrar på lager, men de är inte lika fina som mina små ägg jag köpt på jobbet. :)


Tills det blir lite varmare


Balkongfixning

Före:






Snyggning!


Efter:







Vi var så duktiga i solskenet! Taket blev målat och golvet inoljat i går. Idag blir det möblerna och det sista fixet. Bilder kommer sen...

Ut din dumme fan!



Större idiot får man leta efter.

För er som inte vet är det Rodey Da Silva i Big Brother-huset.

Soliga lördag

God morgon! Uppe före klockan sju idag av någon anledning... Karln min går upp mycket tidigare på vardagarna vilket påverkar mig på helgerna. Men efter att ha legat och dragit oss en bra stund blev det att gå upp.

Idag skiner ju solen! På min lediga helg! Inte klokt. Hur passande är det inte då att det är Lyckeby marknad idag också? :) Ska leta efter lite fina påsksaker, och hålla utkik efter muffinsformar, det brukar de ha lite roliga. Andersen och jag har också en liten tradition att äta våfflor när det är marknad i byn så det blir det så klart.



Dagens halsband


Glassiärpremiär!

En kula brownie med mjukglass och strössel, tack!


Jordgubb?!?



Payback!








Me today





Bra start på dagen

En kopp citronte och Smallville.



Dagens halsband ser ni här med. Ett sånt där magnetiskt...

God morgon

Är som vanligt uppe med tuppen och kikar på Vakna med the voice. Varför vaknar jag innan klockan åtta varje morgon? Det är nått fel på mig, världens största sjusovare.

De ringde i alla fall direkt efter jag gått upp och ville ha lite hjälp i delikatessen idag igen. Så det blir att skiva skinka 12-18. Leif som ringde blev nog lite förvånad att jag svarade så pigg 8.14. :)

Skulle ju lekt med lillasyster idag, men det får tyvärr bli en annan dag. Hon kanske blir inringd hon med, vem vet?

 

 

Springer ut från toaletten och ringer Leif, helt hysterisk!!!! Har ju glömt att vi ska på husvisningen i eftermiddag!!! Som tur var ringde jag tidigt så förhoppningsvis hittar de någon ny...


Me today







*ramlar :P

Lollipop

Idag fick jag min fina lilla lollipop-berlock av Malin. Så himla söt. Passar ju till mig som är en himla gottegris. :) Nu har jag åtta fina silver- (nja..) berlocker på mitt armband. Alla representerar en del av mig. Men fler ska det bli. Saknar ett Eiffeltorn vet jag i alla fall. :)



Här kan du läsa lite om vad jag skrivit förut om Malin Aldinges makrame-smycken.

Cupcakes med romerska bågar

Wow! Dessa måste jag göra nästa gång det blir cupcakesbak här hemma. Det bästa godiset jag vet är ju romerska bågar. Mums mums :)


Cupcakes med romerska bågar


12 portioner
Normalstora formar, 12 st/plåt

3 ägg
2 1/2 dl socker 
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 kryddmått (nypa) salt
1 påse Romerskabågar (minst 24 st)

Frosting:
200 g Philadelphiaost
Florsocker (smaka av tills frostingen är lagom söt. Ca 1-2 dl)

Dekoration:
1 liten Romerskbåge (Cloetta)
Apelsinströssel


Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken i det varma smöret. Häll detta över äggen och sockret. Blanda i mjöl, bakpulver och salt.

Använd en muffinsform. Detta för att cupcaksen ska bli höga och fina och inte flyta ut.

Innan du sätter in dem i ugnen lägg ner en romersk båge i varje form.
Grädda i 175°C i ca 20 minuter tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen. Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.

Rör i florsockret med en ask Philadelphiaost. Rör så länge så du får en mjuk och smidig frosting. Bred på frostingen, gör de lätt toppiga.

Sätt färgat apelsinströssel på och en romersk båge som garnering.



Just because I love cupcakes


Där ser man...

Då blev det till att jobba i delikatessen idag 14-19.30 i stället för kassan 14.30-21.15. Lite pengar lost, men det gör inget. Kul att variera lite. Har inte varit där på ett tag. Superbra.

Typiskt bara att man ska vara inne i en vill-äta-hela-tiden-period, och ska omringas av god mat... Måste tygla mig på nått sätt ;)




Åhlénshuset

Har suttit på Åhléns hemsida och pulat ihop några rum. Man kan nämligen med inredning från Åhléns styla sin egen lägenhet. Här är mitt kök och mitt sovrum. Nästan som jag skulle vilja ha det i alla fall. :) Tänker så klart hus i stället för lägenhet. :P

 

Mitt lila sovrum. ♥ Med vita accenter, fast vill ha möbler i ek.

 

www.ahlens.se


Dagens halsband


Abstinens - Big time!

Ge mig!!!








Visning på torsdag

 

Vi letar vidare efter vårt drömhus. På torsdag ska vi kika på detta tegelhuset i Lyckeby. Visserliten är det källare på detta, vilket vi inte är så sugna på, men det funkar.

Vi har börjat bli väldigt kräsna nu. Men vi har i alla fall kommit inufund med tre grejer som måste stämma:

 

  1. Det måste ligga rätt! I Lyckeby ev. Spandelstorp, och inte vid en stor och hårt trafikerad väg.
  2. Det får inte vara eternit på huset. Det är besvärligt och giftigt att ha och göra med.
  3. Det ska inte vara en betongplatta som grund. De flesta husen i Lyckeby som har platta är gjorda på "fel" sätt.

Kan inte med de kungligt blå detaljerna måste jag säga. Euw! Jag hade målat teglet vitt så klart och träpanelen på gavlarna hade blivit ljusblå :) That's me!

Golvet vill bli inoljat






Dagens uppdrag: olja in altangolvet. Gjorde i ordning i går och plockade in alla möbler, dammsög och torkade av. Nu när jag väl var redo, ja då kan jag inte hitta oljan! Och Anders svarar inte. Har inte stenkoll på vad det ska vara för olja, men får väl ta min lata röv och knata bort till ÖB och kolla vad de har. :P



Öh! Tillbaka! De hade inget på ÖB, hinner inte mer idag. Så det får bli i mon i stället...

Sån här post är alltid kul!


Önskar att dagen aldrig hade tagit slut



























Me today



I kväll blev det mysig hemmakväll med älsklingen. Vi lagade lite tacopaj (så bra gick det rycket ;) ), lyssnade på härlig musik och mös till en film. Helt underbart! ♥


Är så laddad inför i morgon. Då ska vi till gården och fixa och dona, hela familjen. 


Lycky Luke



I går kväll tog jag och Amelie en slapparkväll. Vi hittade denna pärla till film: Lucky Luke! Hur jäkla kul som helst! Vi skrattade verkligen ikapp. Det var en väldigt speciell humor, men den är ju baserad på en barnbok så den var perfekt. Tänk er humorn i de otecknade Asterix och Obelix (med Gerard Depardieu så klart) fast lite mer för vuxna.


Den var visserligen på franska, vilket inte riktigt hör ihop med en västern, men det gjorde inget.

Ni bara måste se den!

 


Me today





Ser väldans blek ut i fejjan, men det är nog bara blixten...

Nytt ryck!




Min vän Björn hade tappat fyra kilo sen i måndags då han började med GI! Så nu hakar jag på. Har inte stenkoll på vad man får och inte får äta. Men vet att bröd och pasta, ris, potatis och sånt är bannlyst. Apelsinjuice fick man inte heller dricka för allt socker snappade jag upp. Så testar över helgen. Får se :)

Wish me luck!

Ägg, gröt och te blev det till frukost. Okej?

RSS 2.0