Nu kan hon utforska världen!

 

Kanske har det vänt...?

Idag är jag extra glad över min lilla tjejja. För hon åt mat! Detta kanske inte låter så konstigt, men än så länge har hon bara velat äta gröt, frukt och välling (och pannkaka). Och för allt annat har munnen varit hårt hopknipen och det har vägrats högljutt.
 
Men idag åt hon med stor aptit! Mosade en halv potatis och en bit köttfärsbiff med ananas och lite sås och hon åt jätteduktigt! Kanske har det vänt, kanske var det såå gott, eller så gjorde buset i hoppegungan innan susen för aptiten. Till och med lite plommonpuré gick ner till efterrätt. :)
 
Ska bli spännande att se om det håller i sig!

Skördefesten på Öland


Skön sovstil


Jag har lärt mig sätta mig upp :)

MMS-bild
 

En liten sak man längtar efter

Har man drömt om hus så länge som vi har är till och med de små sakerna planerade in i minsta detalj. Till exempel vilken brevlåda vi vill ha... :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En dag i äpplets tecken

"Äpplen, äppelpaj och äppeltvål." - Linnea
 



Idag har jag, Jennie, Anja och Linnea varit i Granhult och plockat äpplen och päron. Vi gjorde en äppelpaj och hade det allmänt bra i höstrusket. Sen åkte vi hem till Anja och gjorde äppelmos av alltihop. Så nu vet jag hur man gör äppelmos! Gott blev det med!





I Wämöparken

I lördags var det fullt upp. På förmiddagen var vi på bomässan i Idrottshallen i stan. Och resten av dagen spenderade vi i Wämöparken. Vi hade picknick, gick Vilses stig (MYCKET svårt med barnvagn!), hälsade på djuren på minizoo, och så till slut; barnloppiset! 
Vi hade en jättemysig utedag, trots att vädret inte var det bästa. Gjorde massor av fynd till lillan inför hösten och vintern. Jacka, mössa, massa byxor och boddies, leksaker och en lampa till hennes rum. Jättekul!
 
På kvällen blev det en liten snabbfika hos Jennies kompis Albin och hans familj i deras nya fina hus.
 



Stooora grisen var favoriten!

Hej då skrattpåsen!

Familjens alltid så glada figur har skrattat sitt sista skratt. Du har gjort många barn glada. Vila i frid skrattpåsen!
 
 
12 år är inte dåligt för en McDonaldsleksak...

Blöjbusarna




Stars and stripes






 

Hihi.

 

På bvc




Fallskärmshopparna

 
Bästa kompisarna Jennie och Evelina visar att det visst går bra att gunga när det regnar
 



Evelinas första gungning!
 

Blöjbusarna

Måste slänga ut lite mer kärlek till min mammagrupp Blöjbusarna! Alla är så underbara! Ett gäng med olika mammor och bebisar som passar så bra ihop. Varesig det gäller råd om sjukdomar eller bara skitsnack över en fika så är de bäst!
 
Är verkligen glad över att jag har er! Och Jennie är jätteglad över sina härliga kompisar!
 

Nått för vårt gäng!



 

Mammasnack

…om det underbara livet med sömnbrist, bolibompa och bajsblöjor

Vilket är det konstigaste ställe du bytt en blöja på? Vad
skulle du tycka om en tjejkompis döpte sitt barn till samma namn som ditt barn?
Hur skulle du reagera om din svärmor gav ditt barn en t-shirt med trycket
”lik mamma men söt ändå”? Och skulle du kunna tänka dig att skaffa en
tatuering med ditt barns namn?

 

Mammasnack är ett verkligt träffsäkert spel med över 300
kul och engagerande frågor för dig som har, just har fått eller som väntar
barn. Ett fantastiskt kul diskussionsspel med hög igenkänningsfaktor för dig
som står med båda fötterna i ett virrvarr av våtservetter, förskoleköer,
smörgåsrån och Teletubbies!

 

Ett kul sätt att umgås och ventilera åsikter och
erfarenheter med mammakompisar och vänner – kort och gott ett välbehövligt
andningshål i vardagen. Vi kan garantera massor av oförglömliga historier, hög
igenkänning och många skrattåt livet som småbarnsförälder.

Mammasnack är en perfekt present för den som väntar barn,
just fått barn eller som har småbarn.


Hihi!


Jennie bjussar på info om sig själv.


 
Namn: Jennie, Jenniebus, Prinssessan, Lilla Pip. Kärt barn har många namn.
 
Ålder: Sex månader och två veckor
 
Älskar: Frukt, mest om jag får äta själv
 
Sak jag tycker är fett överskattat: Burkmat.
 
Samlar på: Nappar
 
Peppande målbild hur jag vill se ut:
 
 
 
Talang: Att tjuta. Mamma och pappa tycker tydligen min talang är regäl, för de har hörselskydd ibland.
 
Okänd förmåga: Roffar åt mig plats i sängen
 
Då mår jag extra gött: När jag badar och får leka med badankan
 
Får inte: Dra i mammas hår. Men det gör jag i alla fall, hehe.
 
Fast för det mesta: Är jag en väldigt glad och snäll tjej.
 
Då ler jag stort: När mamma sätter igång micron
 
I övrigt: Älskar djur! Vill gosa och klappa alla hundar och katter jag träffar.
 
Om det finns andra bebisar i cyberspace som vill coppa och fylla i listan är det fritt fram.

Doften av te

Har ni nån smak eller doft som ni verkligen associerar med en annan sak, känsla, doft, situation, musik eller likande?
 
Av de jag har är den starkaste ssociationen den jag har för doften och smaken av te med smak av röda bär. När jag känner doften eller smaken känner jag saknaden efter att läsa en Harry Potterbok och jag hör musiken från min avslappningsskiva med klassisk musik i huvudet. Samma sak om jag läser en Harry Potterbok (eller lyssnar på skivan), så känner jag smaken i munnen av just det teet. Det tycker jag är häftigt!
 
Även med citronteet känner jag doften av pepparkakor. Det hör ihop för mig liksom, sen jag jobbade på BLT och fick massa pepparkakor i fikarummet.
 
Nu försöker jag få fram en sån här känsla med svartvinbärste. Den smaken är alltid kvar sist här hemma, så lika bra jag lär mig gilla den bättre. Jag tar en kopp te varje kväll när jag ändå koker upp vatten till Jennies gröt. Hoppas i framtiden att när jag känner smaken eller doften av just svartvinbärste ska jag tänka på att jag sitter med en liten, söt bebis-Jennie och matar henne med gröt på kvällen. Myyysigt!
 
 
En liten grej jag har för mig bara. Nu har jag i alla fall delat med mig av en liten ritual här hemma. :)

Med moster i lekparken

 

Till stumpan min

Hittade denna underbara mössa på HM till Jennie igår. Hon är sååå fin i den, och den har ju snören så hon inte kan slita av den. Stort plus. Och så måste hon ju ha matchande vantar till så klart. :)
 

En prinsessa måste ju ha en groda att kyssa




Jennies prinsessrum

När vi flyttat ska Jennie självklart få ett eget prinsessrum. Har det nästan planerat i detalj i huvudet och har köpt en del till henne. Här är ett litet axplock.
 
 
Sen ska hon också ha foton och annat pyssel i ramar på väggarna. Har funderingar på att göra denna bilden till en canvas. Gillar den så mycket. Den är från Kalmar slott. Jennies min blev så bra och blicken är riktad mot draken!
 

Idag

Idag blev en oväntad dag. Jag hade från början inga direkta planer, utan funderade på att singla slant om vi skulle till öppna förskolan i Kungsmarken eller babycaféet i Rödeby. Men det blev inget av det, för mamma ringde. Så det blev i stället en lång prommenad med stopp på Lyckans för lunch, Willys och lekparken vid Mariagården medans mamma var på bibblan. Mycket trevligt och skönt att komma ut på en långrunda.

Hahahaha!


Fasen vad bra den va!


Duktiga jag


Söt i spännet

Synd bara att det inte får sitta kvar. För det som sitter på huvudet ska ju bara bort, varsig det är solhatten, hårband eller luva. Och så länge hon tar bort spännet vågar jag inte ha det, ifall hon får det i halsen... Men söt är hon i alla fall!
 

:)

 

Mitt nya liv

I lördags startade jag mitt nya liv som jag kallar det. Från det att sommaren var slut (sista augusti) tills det att vi flyttar in i vårt nya hus, ska jag vara nyttig. Ska försöka så gott det går, för nu ska de sista mammakilona bort. Lika bra att ta tag i det hela innan det går över styr. Så blir man smal och fin tills man bor på fina gatan ;)
 
Att förbjuda allt är ingen bra idé, för då vill man bara ha allt onyttigt och som jag, drömmer om att äta godis och bröd. Men jag har bestämt mig för att hålla igen så gott det bara går. Har beslutat att det jag får äta som är onyttigt är tårta på födelsedagskalas. Det låter väl som en bra gräns? :) Då ser man fram emot kalasen extra mycket. Men jag får ha ett tuggummipaket i beredskap så det bara bli en bit...
 
Jag har redan ändrat på frukosten (havregrynsgröt med hallon, knäckebrödsmacka och te) och dricker bara vatten till maten. Bra början i alla fall. Måste köpa hem mer frukt också.

Jag ska bli bruuuun

Hej allihopa! Måste bara skriva om en kul sak som hände i helgen. Det var ju Jacobi marknad här i Lyckeby i lördags. Jag vann ett lotteri på Solduschen! Jag fick nummer 1, och vann en valfri solduschbehandling! Ska nog vänta tills man börjar känna sig lite blek och trist, men det ska bli så spännande. :)
 
Man kanske skulle köpa sig en trisslott!? Kom på att jag vunnit på alla lotter jag dragit på senaste. Vann ljus på Landsbygdens dag i Skrävle, och så nu, och så hade min brorsdotter Alice ett lotteri hemma hos sig som jag vann ett gosedjur att ha hela dagen. :) Hade varit läge att dra en vinstlott på nån miljon eller två så man kan betala av huset sen... :D

Cool!

 

RSS 2.0