Midsommarsaft

Snart är det midsommar! I år ska vi fira hela familjen ute på gården. Vi ska också fira lillasyster som fyller år. :) Jag ser verkligen fram emot fredag och tror det kommer bli hur kul som helst.

När vi började röjja på gården letade jag upp några gamla flaskor med knäppkorkar. Jag bestämde mig direkt för att fixa till dem och koka saft att hälla i. Igår blev jag äntligen klar. Jag gjorde rabarbersaft med rabarber från gården som blev jättebra. Kommer bli toppen på midsommarbordet! :)

 

 

Packningarna till flaskorna fick jag beställa på husmodern.se. De gamla var alldeles uttorkade och det var omöjligt att hitta nya i någon affär. Ettiketterna har jag pysslat ihop själv.

 

Jag hittade detta recepet på matklubben.se. Hur enkelt som helst. Jag gjorde dubbel sats.



Leilas recept på rabarbersaft (3 Liter)

Ingredienser

1 kg rabarber
1.8 l vatten
4 ½ dl strösocker
1 st citron, saften

Gör så här

Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig.
Sila och släng rabarberresterna.
Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.
Häll upp saften i tillbringare eller flaska.


Ola & Annelies bröllop










































Sex

 

arbetsdagar kvar till semestern!


Räddaren i nöden



Så länge det finns grönt så finns det hopp säger Andersen. Så idag ska jag se om jag kan få vår fredskalla att överleva. Tyvärr har jag inga gröna fingrar för fem öre, men jag är optimist.

Kom på att snart är det semster. Och log stort för mig själv! :D

Carpe Diem på mitt sätt



För några dagar sen skrattade jag åt mina vänner åt vad jag sa... Jag har varit lite trött på senaste över att jag bara sitter i soffan vid datorn och framför tv.n och inte gör ett smack av vad som behövs eller vad jag borde göra. Så jag sa: "Jag ska bli lite mer carpe diem, inte bara sitta i soffan hela tiden. Har jag ingenting att göra ska jag städa!"

Rätt så fånigt eller hur? Men jag har faktiskt börjat tänka lite så. Jag har inte bara städat så klart, men det känns bättre. :) Lägenheten är faktiskt städad, och omkring mig syns inget kaos. Men idag har jag ju till exempel varit på zumban. Igår hände andra saker, såsom möte, visning, grillning mm. Känner mig väldans nöjd.

Men nu tar jag mig en liten paus i soffan i alla fall. Med en kanna god smoothie. :)

Tjabba tjena hallå!




Ville bara visa att jag lever!

Ikväll blir det zumba och imon är jag så klart leeeedig! Undra vad man ska hitta på då? Ut till landet kanske? Vi får välla se...

I helgen blir det bröllop. Kusin Ola och hans Annelie ska gifta sig! Ska bli hur kul som helst! De är som gjorda för varandra och hur gulliga som helst. All kärlek till dem!

Cats and Blood sausage

Tjo!


Idag har jag varit och busat med lilla Luna. Syster och hennes karl är och öser på Sweden Rock så idag har jag hjälpt till att vara kattvakt en stund.

I sann studenttids-anda har jag idag lagat en av mina favoriträtter från skoltiden: Blodkorv! Mums vill jag lova, och billigt! Typ 6 spänn som räcker till tre måltider.





Frågan är hur man vet när de är klara/brända? De är ju svarta hela tiden ;)

Ikväll blir det jobba. Så synd för jag missar Anders brorsbarn Ericas student :( Men vad ska man göra? Grattis till studenten i alla fall Erica!

Stackars alla studenter och hårdrockare för detta regnväder. Hoppas det slutar snart och solen skiner på er!


Stellan, Liselott och "vem vet" :)

Igår blev det ett besök hos Stellan och Liselott och deras lilla nykomling. Hon var så söt lilla pyret att man bara ville ta hem henne. Vi fikade och snackade lite skit. Jättekul och se hur deras hem blir mer och mer klart. :)



Lillan och Stellan



Lilla Pyret.

Jag hejjar på att hon ska heta Ronja, eftersom hon föddes häromnatten när det åskade och blixtrade som mest, precis som Ronja Rövardotter ;) Och jag menar, kolla bara på det håret! ♥

Dagarnas filmer:

Onsdag: Thor




Torsdag: Trassel

 

När det ändå varit tråkigt väder får man passa på och gosa ner sig i soffan med sin snygga karl.


Min torsdag



Tjo! Då var det torsdag igen. Jag är ju ledig och det är då jag brukar hinna slänga in ett inlägg eller två.

Idag har jag struttat runt på stan i min fina hatt och shoppat lite presenter och annat smått och gott. Det är ju kalastider nu igen.

Eftersom det är så tråkigt väder har jag bakat lite idag också, cupcakes så klart. :)

Ska snart laga lite god mat tills min älskade kommer hem. Sen ska vi iväg. Vill inte säga till vem/vilka, men ska ta med några cupcakes i alla fall, bland annat.

Cherry-vanilla-cupcakes.

 

 

Undrar vem som ska få denna?

 

I finaste förklädet så klart!


Min långa underbara helg!

Hallå allihopa-everybody!

Jag har haft en av de mest underbara helgerna i mitt liv! Det har hänt så mycket kul att det av svårt att skriva ner utan att bli långtråkig. Men kan väl stapla upp med lite bilder...

Torsdag:



Nya öronhängen, speciellt för dagen :)



Sjösatte Tommys båt.



Åkte ut en runda sen.



Mi.

På kvällen blev det uteservering på Toscana. Åt supergod ryggbiff tillsammans med min äskade Andersen. Sen blev det en film tillsammans efter.


Fredag:

Jobbade 10-19. MEn hade en väldans bra dag för att vara en avlösar-fredag för vi fick hjälp.

Men efter jobbet väntade en härlig båttur i solnedgången!





Andersen ♥



Anders och Morgan.



Helt undebart!



Nöjd snygging!


Efter detta åkte vi hem till Ems och kikade på Victors nya vattenscooter och kollade Big Brother och åt glass. Inte helt fel!


Lördag: (wow bara lördag!)

Bilträff för insamlingen till EB-fonden tillsammans med Emma och Cicci





Ciccis vrålåk.



Min Ninja syns precis framför pappas blå Goldwing.



Pappas hoj!





Cicci.



Emma.


På eftermiddagen, efter att jag kört en runda med hojjen, blev det poolparty hos Amelie. Grillning, massa vin, musik, fyra ascoola brudar, solnedgång och en 37-40 graders bubbelpool! Helt super-duper-najs!!!





Tror vi satt där ute till runt två. Inte fel!


Söndag:


Det blev en fantastisk söndag för mig och Anders. Åkte båt hela dagen. Vi gled upp i Nättrabyån, hälsade på Victor och fick rejsa lite mot hans vattenscooter. :)









Vi fick vara med om världens konstigaste fisketur som innehöll hoppande gäddor, en elkabel, massa svordommar och ett förlorat ankare. Men vi skrattar åt allt :) Sen landade vi ute på ön Kobébus där vi grillade, badade och gick på en liten upptäcksfärd.

Som sista tur tog vi en liten tripp upp i Lyckebyån. Sen åkte vi hem och såg på den spännande Big Brotherfinalen, som slutade som väntat med att Simon tog hem vinsten. Helt rätt. :)


Måndag:


Förmiddagen spenderades med delar av familjen ute i Granhult. Vi var duktiga och började måla den stora ladan. Vi kunde måla halva framsidan innan färgen tog slut. Det kommer ta tid, och gå åt massa färg, men jädra vad fint det kommer bli!




Sen blev det jobba resten av kvällen. I alla fall till nio. När jag kom hem ställde jag och Anders oss och stekte goda raggmunkar innan det var dags för sängen.



Jag kunde inte ha haft en bättre helg!  ♥♥♥

Härmed förklara jag att sommaren är här!

 

*Pang*


Släkten blir bara större!

 

 

Grattis Stellan och Liselott!

Sånt här gör mig så glad!

New shoes?

Du har rätt Ronja! Dessa är sååå snygga! Give me!




RSS 2.0