Julafton

Galet många paket. Men vi var ju massor med folk å andra sidan. :) Som tydligen varit jättesnälla!

Tomtefar

Barnen stod på kö för att hjälpa tomten med paketen :)

Julgröt till småttningarna.

Och Rasmus så klart.

Mamma och lillasyster.

Höger eller vänster spelar väl inte så stor roll ;)

Alice gran fick inte stå upp...


Till Lilla ♥

Couldn't feel much better
Than the way I fell tonight
Feel like I could live forever
Feel like I could fly
When I thought I'd get it wrong, yeah
You somehow make things right

That's the way you make me feel
Better than I've ever known it
Better than it's ever been
I can't seem to control it, no
The way you make me feel
Like the sun coming up in the morning
Like holding the world in your hands
In a way I could never imagine (yeah)
The way you make me feel

I couldn't feel much better
Than when I'm here with you
You make everything seem so easy
I'm telling you the truth
You never try to please me
But somehow, you always do

Första musiken

Funderar på att göra en skiva som ska följa med till BB. Nån som har förslag på musik? Inte barvisor, utan passande låtar... Till födseln och som de första sånger lilla ♥ kommer får höra...

 

Har än så länge bara slängt in Can't take my eyes of you med Franky Valley.

 

Har för mig att svägernskan berättat att bror min spelade Every sperm i sacred för henne när de var på väg till BB. :) Fyndigt!

 

And I promise you, kid, that I give so much more than I get
I just haven't met you yet


I skidbacken

Är så glad att vi förra året (eller var det kanske i år?) åkte skidor i Rödebybacken. En helt vanlig helgdag hade vi inget att göra. Så vi kom på den briljanta idéen att åka upp till Rödeby och testa backen. Jag hade aldrig åkt där förut, och Anders hade aldrig åkt skidor förut. Han lärde sig superfort, och mina gamla skills från sjunde klass satt i. Vi hade en helt underbar solig och rolig dag!

Det är ett toppenminne! Vi hade ju inte kunnat göra det i år. Både på grund av brist på snö, och så klart för man har en liten buse i maggen som man inte vill falla på. :)




Växer så det knakar


Lovande! Längtar!


Rensning i Granhult

Igår var jag med mor och far i Granhult. Jag överraskade dem regält på morgonen innan dess dock.

Jag hade varit på MVC klockan åtta på morgonen på en rutinkontroll. Efter det skulle de hämta mig hemma och vi skulle köra till landet. Men det var en sån fin morgon så jag bestämde mig för att gå och möta dem. Jag hann precis hela vägen hem till Lösen när de var på väg in i bilen. Så härligt att komma ut och röra på sig lite.

Vi åkte sen upp och packade ihop allt skräp som vi rensat ut. Det blev ett helt fullt släp. Innan vi åkte vidare till Bubbetorp njöt vi av en fika i solskenet på trappan till logen. :) Härligt!



:)


-

veckor kvar!


Dan före dan före dan före doppardan!

God morgon!
Varför vaknar man alltid tidigt och jättepigg när man är ledig? Och är jättetrött samma tid om väckarklockan ringt och man ska upp o jobba? Ett av livets mysterier...

I dag ska jag handla lite och göra några ärenden. När man ändå ploppar in på Maxi ska jag stanna och äta julbord som jobbet bjuder oss på idag. Perfekt lunch. ;)

På måndag smäller det!


Veckans bästa dag!

Hej allihop.

Sitter här och njuter fortfarande av min sköna söndag. Söndagar är nu för tiden lätt den bästa dagen i veckan! Och den spenderas aldrig bakfull nu för tiden. ;)

Vi börjar med lång sovmorgon. Igår var den extra speciell för vårt Lilla ♥ visade sig. I vanliga fall brukar den gömma sig få fort man upptäcker/känner en liten kroppsdel, men denna gången låg den kvar med ändan i vädret och ville inte flytta sig... :) Vi var ju tvungna att ta en bild.

 

Sen blev det en härlig frukost med lite mannagrynsgröt och det fjärde ljuset tändes så klart.

 

Efter det åkte vi till Amiralen och handlade lite kul grejer. Bland annat vårt första bjöjpaket och lite neutralt sköljmedel så vi kan tvätta rent de kläder och sånt som bebisen ska ha. Kanske inte de roligaste grejerna, men det betyder för oss att vårt mirakel kommer närmare och närmare.

 

Våra kära vänner Emelie och Daniels lille Oliver kom förra veckan, två månader för tidigt. Så man känner att man aldrig vet vad som kan hända. Lika bra att vara förbredda.


Vi var även på Kappahl och hämtade ut en gratis body vi fått i en goodie-bag. Men det bästa vi hittade var så klart vår fina kungsgran!



Äntligen har jag fått min julkänsla! Vi pyntade granen och lyssnade på julmusik och hade det hur bra som helst!

Det som också hör till Anders och mina söndagar är en Harry Potter-film. Sen vi köpte boxen har vi tagit en varje söndag. Igår blev det Fenixordern och lite glögg. Sen när vi ändå hade gott om tid och var på slapphumör blev det Halvblodsprinsen också efter middagen.

Härligt avslappnade blev det sovdags. Perfekt slut på helgen och man är utvilad och redo för ännu en jobbvecka! ♥

Vår fina gran

Liiite större än förra året... men ack så vacker!

Lycka!


Ny klänning

Det finns inget bra ställe för mig att ta en bild hemma. Så ni får hålla till godo med hallen, fast spegel är a pain in the ass att fota i. Min vanliga kamera föll i golvet på nått lustigt vis för ett tag sen så mobilbilderna blir som de blir, med smurf och allt.

Klänningen kommer från HM, inte mamma-avdelningen. Den är så skön! Blir bra till julens festligheter. :)



 

O vet ni vad??? Det syns inte på bilden, men jag har på mig mina svarta favorit-pumps. De sitter fortfarande som en smäck. Inga svullna fötter än så länge. Fast, men vet ju aldrig. Ikväll kanske jag inte får på mig dem... ;)


Vilken morgon...

Hej allihopa. Det blev en tidig morgon för mig idag. Har knappt kunnat sova på hela natten. Vaknade i alla fall klockan sex av en läskig mardröm.

Drömde att Anders och jag var instängda i en tunnel under marken och vi försökte hitta en väg ut. Det fanns massa rum i tunneln, och ett var utan golv och luften var full med rök och grus som flög omkring så man inte såg nånting. Ramlade in i detta rummet men lyckades på något sätt ta mig ut. Anders tog mig i handen och vi gick i tunneln när någon eller något tog tag i min andra hand. Såg bara en siluett av en människa som välte, och jag skrek: Det är någon här!!! Brrrr!

Då vaknade jag som tur var med ett ryck. Ropade på Andersen som var uppe och gjorde sig redo att gå till jobbet. Han låg hos mig och lugnade mig en stund men var sen tvungen att gå. Jag vågade inte somna om så jag gick upp jag med.

Yrvaken, linnet över halva magen, håret åt alla håll och täcket över axlarna. Anders tittar på mig, och säger: Vad snygg du är. ♥

Det är tur jag har dig älskling!

Vill se! Hinner jag?



Bästa videon just nu! Hahahaa!


Årliga mini-julbordet hos von Dahn-Höglund


Upp i det blå


Vad gjorde ni igår? Jag och Anders fick åka lift hos Morgan och Susanne och se ut över hela Trummenäs. :)











Kära tomten, jag har varit jättesnäll i år!

Jag önskar mig ett Wii och det nya Zelda Skyward Sword tack! Det svider att missa detta spelet som tydligen ska vara hur bra som helst.

Hade varit perfekt att spendera februari med medans jag väntar...


Passar som fisken i handsken


Nya morgonprogrammet


Fest hos Björn



Varje gång när jag hör denna låten tänker jag på vår underbara vän Björn, men framför allt alla fester han hade när han bodde på Lindesnäs.

Där var det fest varje onsdag-fredag-lördag och där hände allt möjligt! Bland annat träffades jag och Anders där ;) Men det är galet hur bra denna låten passar in!

Du, jag slänger ner en nyckel ifrån fönstret i köket    <---PÅ PRICKEN!
jag bor fyra trappor upp och du är välkommen in  <-- Det var tre trappor, men alla var välkomna!
Massa skor i hela hallen, folk vid fläkten som röker   <---Precis!
Det är fest hos mig i kväll och hela världen är min

Oooh, ooh sång på sång  <--- Singstar!
Det ekar över hela staden <---Galet!
Åh, nått stort på gång
För det är kö från gatan upp till hallen

Och grannarna har klagat sedan kvart över tio <--- Stackars grannarna!
Nu är alla i mitt kök och jag är alldeles paj
Spelar pappas skiva ifrån 69
De sjunger "cosa vuol dir sona una donna ormai
O mare nero, o mare nero, o mare ne"
Sänker volymen, låter alla sjunga med
Kan inte tänka, jag står bara här och ler

♥ Vi saknar dig grabben!

Vill ha:


Snygging!


Julkalendern


Har ni kikat på julkalendern Tjuvarnas jul i år? Den är jättebra tycker jag. Hon "Augustina" är perfekt som ledarskurken Madame Bovfén. :)

Mina Top five julkalendrar:
  1. Mysteriet på Greve Holm (1996)
  2. En riktig jul (2007)
  3. När karusellerna sover (1998)
  4. Sunes jul (1991, men såg den 2009)
  5. Pelle Svanslös (1997)

Här hemma har vi som vanligt varsin chokladkalender. Men vi har även Arlas julkalender sittandes på kylskåpet. Det är massa små tomtar på som under luckorna verkar råka ut för både det ena och det andra. I förrgår öppnade vi ju lucka sex, vilket var ugnsluckan som visade sig vara en stackars instängd halvt grillad tomte. Bävar för vad som ska hända grisen under bordet den 22.e!


Hicka



Vårt lilla hjärta har haft hicka hela morgonen. Det är så sött! :) Hoppas bara att lillen inte har ärvt min hicka. Ni som hört mig fattar.

Nu får vi frågan hela tiden vad vi tror att det ska bli för underverk: flicka eller pojke. Jag tror stenhårt på att det blir en liten grabb, men Anders är lika säker på att det blir en flicka. Nån av oss har ju i alla fall rätt. ;)

Men nästan varje gång jag har drömt om bebisen har det varit en liten flicka, bara sista gången var det en pojke. Men jag säger lättast han. SÅ det det jämnar ut sig.

Årets hus


Nu är jag äntligen klar med årets pepparkakshus. Med lyse och allt (både batteridrivet värmeljus och "lampor" hängade i fönsterna).

Tycker det blev extra fint att täcka hela taket med nonstop i stället för att göra det vanliga rutnätet med en i varje ruta.

Var smart och tog dem från lösgodiset, både billigare, ändå inte så goda, och så slapp jag sitta och pilla ut de bruna och svarta, som inte hade gjort sig så bra på taket.

-



Frukost och sen kort jobbdag. 10-14.30. Score!

Hoppas på en bra dag till allihopa!

Det börjar ta emot

Hej igen Denise

I dag är det tisdag 6. december, och du är 27 veckor och 6 dagar gravid. Det är 12 veckor och 1 dag kvar till beräknad förlossning, onsdag 29. februari.


Från Babyvärlden.se


Jättebra nyheter. Men nu börjar det ta emot lite smått. Jag tycker inte så mycket om att gnälla, men alla har vi våra svaga ögonblick.

Jag känner att jag blir tröttare och tröttare. Lilla ♥ är så vild att jag inte hänger med riktigt ibland. :) Speciellt busig är h*n när jag ska sova. Ryggen känns rätt rejält på kvällarna och benen är svullna.

Men det värsta har varit att jag i några dagar mitt på dan börjat få ont il mellangärdet. Antar att det är för att allt börjar trycka uppåt, men det känns som om jag har en rand med blåmärken som någon går och trycker på hela tiden. Nån som känner igen detta?

Humöret är i alla fall bra. Men ni som umgås med mig får ta att jag bara inte orkar lika mycket. Ska som det ser ut nu i alla fall jobba januari ut som jag gör. Tur att man har ett bra jobb där man varierar mellan att sitta och stå och som inte är allt för slitsamt. Ska bara överleva julrushen också, hehe. ;)

Jag SKA klara det!



Är det något jag inte har ärvt av mina föräldrar så är det deras gröna fingrar. Men nu när jag har slängt ut mina plast-orkidéer, har jag bestämt mig att julstjärnorna som tagit deras plats ska överleva fram till jul!

Mitt stora problem är vattningen. Och dessa står över ett varmt element så de måste vattnas extra noga. Löste problemet med hjälp av en flaska vitvins-vinäger! Eller rättare sagt bara flaskan som jag upptäckte var ganska fin. Då finns alltid vatten på plats när jag går och lägger mig. Sen kan jag ju ha den som en liten vas eller nått. Man tager vad man haver. ;)

Dagens i-landsproblem

Måste köpa mig en tejphållare! Det är ett jäkla projekt att slå in massa julklappar när man måste sitta och klippa av varje bit med sax.


Till mig?!?! Nej men tack!

Dagens julpyssel

Idag har jag varit ledig och "julat" lite. Började dagen med att titta på min favorit-julfilm Miracle on 34th street och slog in julklappar. Har nästan alla klara, bara till de vuxna barnen kvar. Men jag vet i alla fall vad de ska få av mig så behöver inte stressa med det.



Efter det satte jag igång med mitt pepparkakshus. Fuskade i år och köpte färdiga delar. Men jag lyckades att inte bränna mig något när jag skulle sätta ihop det i alla fall! Big woop! Däremot är det inte färdigt än för jag har glömt att köpa nonstop att pynta med. Men det får bli i morgon.


 

Sen när jag ändå var igång slängde jag ihop lite kola också.

 




Lilla ♥ 30/11



Jag kunde inte sova igår. Lilla ♥ höll mig vaken. Ligger här på vänster sida och lyckades filma lite bus. Den sparkar nämligen mest på höger sida.

Mobilkameran är inte så bra visserligen. Den fokuserar om hela tiden på nära håll. Men hoppas ni ser i alla fall.

Glukosbelastningen idag gick väldigt bra. Det var inte så farligt som jag trott och alla mina värden var väldigt bra. Magen hade vuxit en hel del sen sist och var nu 27cm. Hade däremot inte gått upp något i vikt sen senaste vägningen.

RSS 2.0