Cupcakes med romerska bågar

Wow! Dessa måste jag göra nästa gång det blir cupcakesbak här hemma. Det bästa godiset jag vet är ju romerska bågar. Mums mums :)


Cupcakes med romerska bågar


12 portioner
Normalstora formar, 12 st/plåt

3 ägg
2 1/2 dl socker 
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 kryddmått (nypa) salt
1 påse Romerskabågar (minst 24 st)

Frosting:
200 g Philadelphiaost
Florsocker (smaka av tills frostingen är lagom söt. Ca 1-2 dl)

Dekoration:
1 liten Romerskbåge (Cloetta)
Apelsinströssel


Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken i det varma smöret. Häll detta över äggen och sockret. Blanda i mjöl, bakpulver och salt.

Använd en muffinsform. Detta för att cupcaksen ska bli höga och fina och inte flyta ut.

Innan du sätter in dem i ugnen lägg ner en romersk båge i varje form.
Grädda i 175°C i ca 20 minuter tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen. Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.

Rör i florsockret med en ask Philadelphiaost. Rör så länge så du får en mjuk och smidig frosting. Bred på frostingen, gör de lätt toppiga.

Sätt färgat apelsinströssel på och en romersk båge som garnering.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0