Kärleksmums



Gjorde kärleksmums, fiffirutor, moccarutor, eller vad man vill kalla dem, för första gången igår. Och de blev hur goda som helst! Gjorde dem kladdiga och stora, lite för stora ;) Men gjorde dubbel sats av glasyr för det hade aldrig räckt annars.

Här har ni receptet:

Ingredienser

150 gr smör eller margarin
2 ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl

Glasyr:
50 g smör eller margarin
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

Garnering:
kokosflingor

Beskrivning

Smält smöret/margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.

Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta varv.

Bred ut smeten i en långpanna ca 40 x 32 cm som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller klätt med bakplåtspapper. Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 minuter.

Gör glasyren. Smält smör eller margarin. Rör ihop med kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.

Bred glasyren över kakan medan den fortfarande är varm. Strö över kokosflingor. Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0